Másodfokú riasztás: 121 kilométeres szelet mértek, holnapig tombolhat a vihar

Veszprém és Fejér megye több járására másodfokú riasztást adtak ki a viharos szél miatt hétfőn délután – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetések és riasztások vannak érvényben a szél miatt.

Forrás: met.hu

A Facebookon azt írták: a Kab-hegyi mérőállomáson délelőtt 121,7 kilométer/órás széllökést is mértek.

A kab-hegyi mérőállomásunkon az imént (10 óra 20 perc) 33,8 m/s-os széllökést mértünk, ami 121,7 km/h-nak felel meg. Ez…

Posted by Országos Meteorológiai Szolgálat on Monday, December 23, 2019

Az előrejelzés szerint kedd kora délutánig a Dunántúlon és az ország középső részén többfelé várható erős, viharos északnyugati szél. A legerősebb széllökések általában 60-80 kilométer/óra körül alakulnak, de

főként a Dunántúli-középhegységben és a Balatonnál kedd reggelig 90-100 kilométer/órát meghaladó lökések is előfordulhatnak.

Kedd délután mindenhol veszít erejéből a szél. A folytatásban karácsony mindkét napján már több órás napsütésre lehet számítani. Szerdán még szórványosan, csütörtökön már csak kevés helyen lehet zápor, főként a hegyekben néhol hózápor is. Az északnyugati szél a Dunántúlon és a középső megyékben mindkét napon erős lesz.

Kapcsolódó hírek