Kiszökött egy oroszlán, kiürítették a Veresegyházi Medveotthont

A Veresegyházi Medveotthon egyik oroszlánja.
A Veresegyházi Medveotthon egyik oroszlánja. Fotó: Facebook/Veresegyházi Állatotthon

Olvasók számoltak be róla az Indexnek, hogy kiszökött az elzárt kifutóból egy oroszlán Veresegyházán, a medveotthonban, ahonnan teherautóval menekítették ki a látogatókat.

„Fél 11-kor érkeztünk 2 kicsi gyermekkel, bementünk, megnézték az állatokat, oroszlánokat. De nem mentünk körbe, elmentünk az oroszlánokig, aztán vissza. Elmentünk a játszótérre, ott voltunk 1 órája, aztán elkezdett 2 férfi kiabálni és integetni, hogy kiszabadult egy oroszlán. Elkezdett mindenki kifelé szaladni, a kisebbik gyereket kézben vittem, a nagyobbat, szegényt, meg húztam magam után. Végül egy hölgy visszafordult, és segített vinni a nagyobb gyereket. A parkolóban vártunk, azt láttuk, hogy megy ki több autó. Még most is remegek, félelmetes volt”

– mesélte a lapnak egy olvasó.

Kuli Bálint, a medveotthon állatokért felelős igazgatója az Indexnek azt mondta, az oroszlán csak egy látogatók elől elzárt területre ment ki. Egy terhes anyuka a lapnak viszont mást mondott, és állítása szerint az oroszlánok ingerültek is voltak, lehetett hallani a bőgésüket.

Egy gondozó bement megnyugtatni őket, nyitva hagyta az ajtót, ezen szökött ki az állat, és elindult a kisoroszlánok felé

– mondta a szemtanú, aki végül hívta a medveotthont, hogy baj van.

Pásztor Béla, Veresegyháza polgármestere a 24.hu-nak azt mondta, a kiszökött oroszlán szelíd, hússal foglalták le, a kiérkező állatorvos elkábította, majd visszavitték a helyére. Az eset miatt vizsgálatot indítanak.

A Veresegyházi Medveotthon délután közleményt tett ki az eset kapcsán a Facebook-oldalára, a szöveg azonban mostanra eltűnt onnan.

Kapcsolódó hírek