Baleset

Mi folyik itt? Kiengedték a börtönből az Árpád hídi gyilkos gázolót

Baleset

Tartálykocsi és személyautó ütközött Nagybajomnál, egy ember meghalt

Belföld

Orbán most jelentette be: megtámadunk valakiket

11 éve lezáratlan gyilkosságot oldott meg a rendőrség

Egy 11 éve lezáratlan gyilkosságot tisztázott a rendőrség, az eredményes nyomozásról Petőfi Attila, a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztályának vezetője tartott sajtótájékoztatót Budapesten. Az eset még 2009. január 5-én történt a Komárom-Esztergom megyei Leányváron, ahol holtan találtak egy idős nőt az otthonában. A 83 éves asszony bordáit összetörték, koponyacsonttörést szenvedett és végül megfojtották. A […]

Harta ViktorHarta Viktor

Egy 11 éve lezáratlan gyilkosságot tisztázott a rendőrség, az eredményes nyomozásról Petőfi Attila, a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztályának vezetője tartott sajtótájékoztatót Budapesten.

Az eset még 2009. január 5-én történt a Komárom-Esztergom megyei Leányváron, ahol holtan találtak egy idős nőt az otthonában.

A 83 éves asszony bordáit összetörték, koponyacsonttörést szenvedett és végül megfojtották.

A megyei rendőrök akkor egy évig nyomoztak az ügyben, de hiába hallgattak meg szinte minden szóba jöhető embert az 1700 lelkes településen, nem találták meg a tettest. Megállapították azonban, hogy a nő házának kapuját megrongálták, a bejárati ajtó viszont sértetlen volt.

A később újra elindított nyomozás során kiderült, hogy a kaput a nő unokái törték össze, így az egyértelművé vált, hogy nem történt erőszakos behatolás. Ráadásul a konyhában mosatlan kávéscsészét, illetve sörösdobozokat találtak, amiről szintén arra lehetett következtetni, hogy a nő vendéget fogadott.

Így került képbe az asszony unokáinak ismerőse, L. László, aki jelenleg is börtönben van rablás miatt. A most 39 éves piliscsévi férfit még 2013-ban fogták el, mert egy nőt bántalmazott otthonában, majd kirabolta.

A fő nehézség az ügyben a bizonyítás volt; végül – szakértők bevonásával – feljavították a házban talált DNS-nyomokat, így egyértelművé vált, hogy L. László megfordult ott.

A férfit kihallgatták, de kezdetben tagadott, később azonban beismerte tettét. Elmondta, hogy az újévet ment köszönteni a településre, és bekopogott nőhöz, hogy találkozzon az unokáival. Az idős asszony itallal is megkínálta, de később távozásra szólította fel, amiből szóváltás, dulakodás lett; végül a nőt a férfi megölte.

Az orvosszakértői vélemény alapján az ügyben felmerül a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés gyanúja is, amit a törvény életfogytig tartó szabadságvesztéssel súlyt. A pontos tényállást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság fogja megállapítani.

Ezek is érdekelhetnek

Éveken át erőszakolta unokahúgát, aki többször is teherbe esett – életfogytiglant kapott a soproni visszaeső bűnöző

Emberölésért körözött török terroristát fogtak el Magyarországon

„A kés pengéje beletört a hátába”: 12 és féléves fiú szúrt hátba egy másik gyereket Hajdúhadházon

Cukorbeteg nő okozott halálos balesetet Nagykanizsán, vádat emeltek ellene

Mi történik? Három határsértő ellen intézkedtek a rendőrök egész hétvégén

Mi történt? Őrizetbe vettek egy nyíregyházi főorvost és egy asszisztenst