Belföld

Sorban szavaznak az idősotthonba bejelentett venezuelaiak az I. kerületben, a telefonjukon ott a fideszes eligazítás spanyolul

Bűnügy

Agyonszúrtak egy pultos nőt Mezőberényben nem sokkal ezelőtt

Bűnügy

Mészárlás készült Sajókazán, az egész osztályt meg akarta ölni egy diák

Kiengedték a börtönből Bróker Marcsit

Bróker Marcsi, a Kun-Mediátor-ügy vádlottja távozik a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetből Szolnokon 2019. december 16-án, miután megszűnt a letartóztatása.
Bróker Marcsi, a Kun-Mediátor-ügy vádlottja távozik a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetből Szolnokon 2019. december 16-án, miután megszűnt a letartóztatása. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Hétfőn reggel 6 óra körül elhagyta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetet a Kun-Mediátor-ügy vádlottja, akinek megszűnt a letartóztatása. A Bróker Marcsiként elhíresült vádlottat bűnügyi felügyelet alá, házi őrizetbe helyezték a büntetőügy első fokú ítéletének megszületéséig.

A Szolnoki Törvényszék közlése szerint a vádlott a bíróság által meghatározott ingatlanban köteles tartózkodni, naponta csupán két órára, a mindennapi élet szokásos szükségleteinek biztosítására és gyógykezelése céljából hagyhatja el. Köteles a mozgását nyomon követő technikai eszközt viselni, és a rendőrök is ellenőrzik majd a kényszerintézkedés végrehajtását – tették hozzá.

„Bróker Marcsi” letartóztatása azért szűnt meg, mert a büntetőeljárási törvény szerint az, akivel szemben tíz évnél nem súlyosabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt van folyamatban eljárás, legfeljebb három évig tartható letartóztatásban. Ezután szabadlábra kell helyezni vagy – ha a letartóztatás törvényi feltételei változatlanul fennállnak – el kell rendelni a bűnügyi felügyeletét.

A vádlott ellen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 767 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, kétrendbeli sikkasztás és számvitel rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat.

A kényszerintézkedést elrendelő végzést az ügyész, a vádlott és a védője is tudomásul vette, így az a kihirdetése napján véglegessé vált – olvasható a törvényszék közleményében.

12 milliárd forint kárt okozott

A vádirat szerint a karcagi asszony a budapesti székhelyű Kun-Mediátor Kft. képviselőjeként a cég 15 éves működése alatt 12 milliárd forintot meghaladó kárt okozott az ügyfeleknek. Cége nevében 1999 nyarától 2015 tavaszáig az átlagosnál jóval kedvezőbb haszonnal kínált kecsegtető befektetési lehetőséget, főként a Karcagon és környékén élőknek. Tette mindezt úgy, hogy a Kun-Mediátornak nem volt engedélye ilyen tevékenységre. A befolyt pénzt saját és családja költségeire fordította, illetve – a jó üzletmenet látszatának fenntartásáért – az érintettek egy részének kifizetésére használta fel.

„Bróker Marcsi” 2015 tavaszán eltűnt Magyarországról, végül mintegy másfél évvel később a közép-amerikai Belize-ben fogták el.

Ez is érdekelhet: Karácsony Gergely kirúgta a Főkert vezérigazgatóját is

Kapcsolódó hírek

Gyurcsány azzal fenyeget, hogy a folytatják

Hadházy: Orbánék honvédségi gépekkel repülhettek a németországi foci-Eb-re

Mi történt? Új ingatlanos céget alapított a korrupcióval vádolt Schadl György

Fel akarta robbantani a Pénzügyminisztériumot egy férfi, börtönbüntetésre ítélték

Gyurcsányék még lázasan keresik a választási vereség felelőseit

Mi történik? Orbán embere bejelentette, hogy elkezdik toborozni a területvédelmi tartalékosokat

Őrizetbe vettek egy újabb MSZP-s maffiózót, Óbuda alpolgármesterét

Orbán: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát

Felvették a Tisza Pártot az Európai Néppárt EP-frakciójába

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!