Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Baleset

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon

Orbán szerint olyan sikeresek leszünk, hogy nem tudunk majd mit kezdeni a nyugat-európai munkásokkal

Temesvár, 2019. december 14.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a ,,Temesvár 30” emlékhét gálaestjén Temesváron 2019. december 14-én.
Temesvár, 2019. december 14. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a ,,Temesvár 30” emlékhét gálaestjén Temesváron 2019. december 14-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A temesvári forradalom kitörésének 30. évfordulója alkalmából rendezett gálaesten Orbán Viktor azt hangoztatta, Magyarország készen áll arra, hogy szomszédaival, köztük Romániával, felépítsen egy új Közép-Európát.

A kormányfő azt tűzte célul, hogy Közép-Európa a világ egyik legsikeresebb és legversenyképesebb térsége legyen, ahol a városokat autópályák és gyorsvasutak kötik össze, ahol mindenkinek van munkája, ahová visszatérnek a munkások, és ahol

az okoz majd fejtörést, mit kezdjenek a Nyugat-Európából érkező munkavállalókkal.

Magyarország azok közé az európai országok közé akar tartozni, ahol a legjobb élni, alkotni, a legkorszerűbb technológiával akar termelni, a legjobb és legtisztább természeti környezetet akarja, és a világ egyik legbiztonságosabb országa akar maradni – sorolta Orbán Viktor a temesvári rendezvényen, hozzáfűzve, hogy mindezt a szomszédos államokkal együtt könnyebb elérni, mint egyedül.

A magyar miniszterelnök azt mondta, nagyszerű esélyt lát arra, hogy a jövőben románoknak és magyaroknak közös céljai lehessenek.