Harckocsival vonult ki a TEK a budapesti adventi vásárba

A Terrorelhárítási Központ páncélozott szállító harcjárműve a Szent István téri adventi és karácsonyi vásár közelében 2019. december 15-én.
A Terrorelhárítási Központ páncélozott szállító harcjárműve a Szent István téri adventi és karácsonyi vásár közelében 2019. december 15-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Idén is technikai, jármű és személyi állománnyal és felszereléssel lesz jelen a budapesti adventi vásárokon és más karácsony előtti rendezvényeken a Terrorelhárítási Központ.

Közleményük szerint a fokozott készültség az V. kerületi Vörösmarty téri Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásáron, az Adventi Vásár a budapesti Szent István Bazilikánál rendezvénysorozaton, esetenként más adventi rendezvényeken lesz érvényben.

Mindezt azzal indokolták, hogy az Európai Unió tagországainak többsége megerősíti a karácsonyi vásárok védelmét annak érdekében, hogy az erőszakos cselekmények bekövetkezési esélyét minimalizálja.

A TEK „továbbra is azért dolgozik, hogy Magyarország mindennapjai, a karácsonyi ünnepet megelőző és az ünnepi időszak biztonságban teljenek”

– fogalmaztak.

Kapcsolódó hírek