Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Illegális zughotelt működtetett egy fideszes cége Budapest belvárosában

Becsó Zsolt, a Fidesz Nógrád megyei országgyűlési képviselője.
Becsó Zsolt, a Fidesz Nógrád megyei országgyűlési képviselője. Fotó: Facebook/Becsó Zsolt

Éveken keresztül fogadhatott vendégeket egy több lakás összevásárlásával létrehozott apartmanhotel a budapesti, VI. kerületi Nagymező utcában, anélkül, hogy erre engedélyt kapott volna – tudta meg a 24.hu.

A zugszállodát egy bizonyos Ublot Kft. üzemeltette, amelynek hogy, hogy nem

a Fidesz Nógrád megyei országgyűlési képviselője, Becsó Zsolt az 50 százalékos tulajdonosa.

A másik tulajdonos Becsó barátja, a szintén NER-közeli Molnár Arnold, aki korábban a trafikújraosztásból is komoly hasznot húzott.

A 24.hu a tulajdoni lapokból azt is kiderítette, hogy a társasház lakásait 2016-ban kezdték felvásárolni. Összesen több mint 550 négyzetméternyi ingatlant szereztek meg néhány hónap alatt, a rohamosan terjeszkedő hostel így hamar 16 szobás, 34 férőhelyes szállodává duzzadt.

Az engedély nélküli működtetést a 24.hu-nak nyilatkozó M. Zoltán (aki az Opten adatai szerint nem tulajdonostárs, de nem is cégvezető) azzal magyarázta, hogy

jelenleg nem üzemel a szálloda, hanem „próbaüzem” zajlik.

Ehhez képest a recepción a lapnak egyértelműen kijelentették, hogy szállodában járnak, valamint az online szállásfoglaló oldal, a Booking.com is tanúsítja, hogy „a vendégeit szeretettel váró Bp Design Hotel & Apartman 2017. ápr. 6. óta” fogad vendégeket.

Úgy tudni, a momentumos Soproni Tamás által vezetett terézvárosi önkormányzat már lépett is az ügyben: a helyszíni szemle során kiderült, hogy nemcsak kereskedelmi engedélye nem volt a vállalkozásnak, de a földszinti recepciót is magában foglaló külön épületszárny még a szükséges településképi engedéllyel sem rendelkezett.

Az üzemeltetőnek azonnali hatállyal megtiltották a panzió működtetését, és vaskos büntetésre számíthat.

A 24.hu kereste az ügyben a fideszes Becsót, de nem reagált a lap kérdéseire.