Orbán: Visszatérő rémálmunk, hogy egyszer megjelenik a Jóisten Magyarországon

Orbán Viktor miniszterelnök megnyitja a Kincsek Budapestről: európai és magyar mesterművek a budapesti Szépművészeti Múzeumból és a Magyar Nemzeti Galériából címmel megrendezett tárlatot a tokiói Szépművészeti Múzeumban 2019. december 5-én.
Orbán Viktor miniszterelnök megnyitja a Kincsek Budapestről: európai és magyar mesterművek a budapesti Szépművészeti Múzeumból és a Magyar Nemzeti Galériából címmel megrendezett tárlatot a tokiói Szépművészeti Múzeumban 2019. december 5-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„A magyaroknak bizonyítaniuk kell, hogy a világ jól jár, ha vannak magyarok”

– magyarázta Orbán Viktor csütörtökön a tokiói Szépművészeti Múzeumban –, mintha bárki is azon mesterkedne, hogy „ne legyenek magyarok”. És mivel ilyenről nem tudni, Orbán ezúttal a távoli ország „Kincsek Budapestről: európai és magyar mesterművek a budapesti Szépművészeti Múzeumból és a Magyar Nemzeti Galériából” címmel megrendezett kiállításának megnyitóján volt kénytelen előadni hazai szorongásait.

A magyar egy kisebb nemzet, mint a japán, ezért az a gondolat motoszkál bennünk, hogy a világot, az emberiséget Magyarország és a magyarok nélkül is el lehet képzelni – mondta, tovább súlyosbítva azzal:

„visszatérő rémálmunk”, hogy egyszer megjelenik a Jóisten Magyarországon, megkérdez minket, mi végre vagyunk a világon, és ha mi nem tudunk válaszolni, kihúz minket a nagy könyvből, ahova a nemzetek vannak felírva.

Orbán logikája szerint a magyarok azért innovatívak, azért képesek világszínvonalú alkotásokra, mert bizonyítaniuk kell, hogy a világnak szüksége van rájuk, a világ jól jár, ha vannak magyarok.

Ezért van olyan sok magyar Nobel-díjas, olyan sok magyar olimpiai aranyérem, ezért vannak ilyen művészeti alkotások, ez mind arról szól, hogy „a magyarok helyet követelnek maguknak a Nap alatt” – kente szét saját kisebbségi komplexusát a teljes magyar nemzetre.

Kapcsolódó hírek