Kirúgta Karácsony Gergely az FKF vezérigazgatóját

Felmenti a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezérigazgatóját, Nagy László Albertet Karácsony Gergely főpolgármester – közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerda este.

Karácsony már korábban jelezte, hogy elfogadhatatlannak tartja, amit a közterület-fenntartó a hétfői, pitiáner havazás kapcsán (nem) nyújtott,

a szakításhoz azonban inkább a mészárosista FKF-vezér ügyeskedése vezetett.

Kiderült ugyanis, hogy az FKF Zrt. az önkormányzati választások után – a főpolgármester által meghirdetett szerződéskötési moratórium ellenére – két évre szóló, a korábbi évek hasonló szerződéseinél nagyobb összegű, másfél milliárd forint értékű – szerződést kötött egy, a Mészáros Lőrinc felcsúti oligarcha családjához tartozó céggel, „a cég hulladékhasznosító művének négy kazánjához tartozó füstgáztisztító berendezésekben keletkező pernye és füstgáztisztító maradékanyag elszállítására”.

A döntés után az FKF vezetését a céget érintő átalakulási folyamat lezárultáig az új felügyelőbizottsági elnök, Mártha Imre szoros felügyelete mellett, a cég eddigi vezető jogtanácsosa veszi át – áll a közleményben.

Kapcsolódó hírek