Kósa cenzúrázni akarta az interjúját, mire a riporter szólt, hogy élőben megy az adás

A Heti TV nevű zsidó közösségi tévé Pirkadat című műsorában magyarázta kedd reggel Kósa Lajos a hétvégi Fidelitas-kongresszuson elejtett szerencsétlen kijelentését, miszerint „a zsidók kénytelenek voltak, vagy lehet, hogy jól is esett nekik a nyilas vitézt megszavazni”.

Az Jobbik és az ellenzéki együttműködés kapcsolatát sajátosan elemző, ezáltal a magyarországi zsidóság körében komoly felháborodást keltő Kósát Breuer Péter műsorvezető faggatta, de a beszélgetés nem várt bonyodalmakat hozott.

A fideszes miniszter először lefagyott, majd terelt, azt mondta, szétesett a műsor, össze-vissza beszélgetnek. Majd jött az adás legszürreálisabb része:

– Breuer Péter: Kedves nézőim, vendégünk volt Kósa Lajos, aki…
– Kósa Lajos: Péter, ez a műsor… én ehhez így nem járulok hozzá, most elmegyek és ne adjátok le, azt szeretném kérni. Azt hiszem ehhez még jogom is van, mert…
– Breuer Péter: Ez élőben megy.
– Kósa Lajos: Ez? De ez egy butaság ez a műsor.

Kósa Lajost egyébként nem először hozta kínos helyzetbe az ész, az értelem és a technika ördöge: emlékezetes az az öt évvel ezelőtti jelenete, amikor az RTL Híradó kérdésére kimenekült a képből, majd fedezékből még visszakérdezett: „nem tudna olyan kérdést feltenni, amire pozitívan lehet válaszolni?”

Kapcsolódó hírek