Imareggeliket rendez a CÖF, hogy a szentlélekkel közösen verje vissza a vágyak és az önmegvalósítás diktatúráját

Imareggeliket rendez kéthavonta a Civil Összefogás Fórom – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány, hogy így inspirálja Európa népeit a keresztény értékek védelmére – jelentette be a fideszes „civil” szervezet alapítója hétfőn Budapesten.

Csizmadia László szerint ez annál is inkább szükséges, mert a hit gyengült és az „identitásunkat, civilizációnkat meghatározó vallásunkat” számos támadás érte az elmúlt időszakban.

A CÖKA kuratóriumának elnöke úgy tudja, hogy a világon 300 millió keresztény szenved el üldöztetés a szülőföldjén. Eközben – folytatta –

„technokrata és lelketlen szervezetek közvetítik a vágyak és az önmegvalósítás diktatúráját”.

Ezzel szembe kell szállni a szentlélek segítségével – magyarázta Csizmadia az első imareggelit megelőző sajtótájékoztatón.

Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a hétfői szeánszon arról beszélt, ma a kereszténység gyakran szembe kerül egyfajta populáris szubkultúrával, az értékvesztés pedig értéktelenséghez, a társadalom kötőszövetének meglazulásához vezet. Ennek a folyamatnak a megfordításában segíthetnek a hiteles civilek, mert amit ők mondanak, azt könnyebben elfogadják az emberek – magyarázta a helyettes államtitkár vélhetően a CÖF-CÖKA hadakat értve „hiteles civilek” alatt.

Kapcsolódó hírek