Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Diákok ezrei tüntettek Budapesten a klímavédelemért

A negyedik globális klímasztrájkhoz kapcsolódó budapesti tüntetés résztvevői az Országház előtti Kossuth Lajos téren 2019. november 29-én.
A negyedik globális klímasztrájkhoz kapcsolódó budapesti tüntetés résztvevői az Országház előtti Kossuth Lajos téren 2019. november 29-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Negyedszer tartottak klímatüntetést pénteken a Fridays for Future kezdeményezés nyomán, mely most ráadásul egybeesett a fogyasztói társadalom egyik „ünnepével”, a Black Friday-jel.

Az Euronews és a hvg.hu beszámolói szerint a budapesti megmozduláson több ezer diák, tanár valamint szülő vett részt.

A tüntetők ezúttal nem csak azt követelték, hogy a hatalmasok lépjenek fel a klímaváltozás megállításáért, hanem a felesleges vásárlás ellen is tiltakoztak „Fogyassz kevesebbet” skandálással.

A 444.hu azt írja, a tüntetők között Karácsony Gergelyt és Gyurcsány Ferencet is látni lehetett.

A pénteki globális klímatüntetés alkalmával világszerte több mint 3270 városban vonultak utcára a klímavédelmet követelők. Magyarországon a budapestivel egy időben 14 másik városban is tartottak megmozdulást.

Az Extinction Rebellion környezetvédő szervezet piros ruhába öltözött aktivistái a negyedik globális klímasztrájkhoz kapcsolódó budapesti tüntetésen az Országház előtti Kossuth Lajos téren 2019. november 29-én.

Az Extinction Rebellion környezetvédő szervezet piros ruhába öltözött aktivistái a negyedik globális klímasztrájkhoz kapcsolódó budapesti tüntetésen az Országház előtti Kossuth Lajos téren 2019. november 29-én.Fotó: MTI/Balogh Zoltán