Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

64 milliárddal tartoznak a kórházak, levelet írtak Orbánnak a beszállítók

Csődbe mehetnek, ha év végéig sem fizetik ki őket.

Levélben fordult négy, kórházi beszállítókat képviselő szervezet Orbán Viktorhoz, miután egy hónap alatt 6 milliárddal nőtt a lejárt kórházi tartozások értéke, így október végére már 64 milliárd forinttal tartoztak a beszállítóknak az egészségügyi intézmények, ráadásul az adósság kétharmadának már két hónapja lejárt a fizetési határideje.

„Az ország közpénzügyi helyzete régóta nem tapasztalt kedvező állapotot tükröz. Ezzel éles kontrasztban áll az állam teljes tulajdonosi és szabályozási kontrollja alatt álló kórházak gazdálkodása, amely – az államháztartás szigetszerű problémagócaként – továbbra sem állt stabil, fenntartható pályára”

áll a Napi.hu által megszerzett levélben, melyet az ETOSZ (Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete), a Orvostechnikai Szövetség, a MediKlaszter és a HIVDA aláírásával küldtek meg a miniszterelnöknek.

Azt sem tudni, hogy egyáltalán kifizeti-e az állam a kórházak adósságát, beszállítók azonban azt kérik Orbántól, hogy még idén intézze el, hogy megkapják a lejárt követeléseiket. A szervezetek szerint az adósságnövekedés dinamikája ugyanis azt mutatja, hogy év végére a 70 milliárd forintot is meghaladja a tartozások mértéke.

Ilyen mértékű adósságállományra pedig öt éve nem volt példa,

ami a tőkeerős beszállítóknak is működési kockázatot jelent, a kis- és középvállalkozások pedig csődbe mehetnek.

A levél szerint a kifizetésekkel kapcsolatos bizonytalanság ezáltal a betegellátásban is zavarokhoz vezethet, továbbá nemzetközi versenyhátrányt okoz a hazai egészségipar számára.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz