Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon

2-0-ra kikapott Walestől a kutyaütő válogatott

„Nem kell a múlton rágódni, előre kell nézni” – hangzott el a meccs után Isten tudja, hányadszor.

Bemlegíteni érkezik a pályára a magyar csapat a Wales-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtt a cardiffi városi stadionban 2019. november 19-én. Elöl Dzsudzsák Balázs.
Bemlegíteni érkezik a pályára a magyar csapat a Wales-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtt a cardiffi városi stadionban 2019. november 19-én. Elöl Dzsudzsák Balázs. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra kikapott Wales vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat keddi, utolsó játéknapján, így nem jutott ki egyenes ágon a jövő évi kontinensviadalra.

A szigetországiak a 15. percben Aaron Ramsey fejesével szereztek vezetést, majd a második félidő elején a Juventus játékosa állította be a végeredményt is, amellyel a három éve elődöntős Wales a horvátok mögött csoportmásodikként kijutott a jövő évi kontinenstornára.

A magyarok a kudarccal a negyedik helyre csúsztak vissza az ötösben, mert a sereghajtó Azerbajdzsánt legyőző Szlovákia is megelőzte.

Marco Rossi szövetségi kapitány csapata a tavaly őszi Nemzetek Ligája alapján még a márciusi pótselejtezőn kijuthat a részben budapesti rendezésű Eb-re. Ehhez két meccset kell majd nyernie, az ellenfelek a pénteki sorsoláson derülnek ki, az első találkozót mindenképpen idegenben játssza a nemzeti együttes.

A magyarok az 1986-os világbajnokság óta nem jutottak ki egyenes ágon világtornára.

„Nem kell a múlton rágódni”

„Semmit nem valósítottunk meg abból, amit elterveztünk. Pontatlanul játszottunk és elvesztettük a párharcokat. Öt pontos passzunk nem volt, minden támadásba belehibáztunk, nem tudtunk végigvinni egy normális akciót” – kesergett Sallai Roland a mérkőzés után.

„Öt-tízméteres passzokat nem sikerült végrehajtani, így nem lehet nyerni, pedig a walesiek nem estek nekünk” – mondta Lang Ádám, aki viszont kiemelte, nem kell a múlton rágódni, előre kell nézni, fejlődni és felkészülni a márciusi pótvizsgára, mert négy éve már megcsinálták, hogy pótselejtezőről kijutottak. „Miért ne sikerülhetne megint?” – merengett.