Megszüntetné a Fradi 70 milliós támogatását Baranyi Krisztina

Inkább közvetlenül a helyi gyerekek sportolását segítené a pénzből.

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere.
Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere. Fotó: Facebook/Baranyi Krisztina

„Munkaköri kötelességem, hogy sportszerető legyek, újra elkezdtem focimeccsekre járni, elvarázsolt a Fradi-stadion hangulata, a játék már kevésbé” – nyilatkozta Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester a DIGI Sport reggeli műsorában kedden.

Baranyi ugyanitt arról is beszélt, korábban a fideszes önkormányzat 50 millió forintot közvetlenül odatolt a Fradinak, de a sportpályázati pénzek 20 millióját is a klubnak utalták át, lényegében szabad felhasználásra.

Az új polgármester szakítana ezzel a gyakorlattal,

inkább olyan ferencvárosi gyermekek sportolását segítené, akiknek gondot jelent megvenni a sportfelszerelést, kifizetni a Fradi-tagdíjat.

Az interjúban szó volt arról is, hogy az előző ferencvárosi polgármester, a fideszes Bácskai János a Fradi elnökségének tagja volt. Baranyit még nem keresték meg Kubatov Gáborék, de szerinte ez nem is baj, mivel nem ülne be a vezetőségbe.

„Nem értek annyira a sporthoz, hogy ott hasznomat vehessék, de szívesen felkérnék fradista ősszurkolókat, akár egy szavazás keretén belül, hogy töltsék be a helyemet az egyesületben. Egy ilyen embernek sokkal nagyobb hasznát vehetné a Fradi”

– fogalmazott Baranyi Krisztina.

Kapcsolódó hírek