Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Népszava: rengeteg kórházban számolnák fel az aktív ellátást

Számos kórházban számolná fel a kormány az aktív ellátást egy, a Népszava birtokába került kormányzati munkaanyag szerint, mely intézmény-összevonásokat is felvet.

A lap – részletesen végigvéve, hogy mely kórházakat érinthet változás – azt írja, azon intézményekről van szó zömmel, melyek kapcsán már nyolc éve bezárásról vagy leépítésről beszéltek.

Az ajkai kórházba vinnék például a tapolcai kórház összes aktív ellátását, valamint Pápáról a gasztroenterológiát, így Tapolcán és Pápán csak a szakrendelések és az egynapos ellátások maradnának.

Az esztergomi kórházban 16 fül-orr-gégészeti aktív ágyat szüntetnének meg, ezek most is szünetelnek orvoshiány miatt, egynapos ellátás maradna helyettük. Komáromból a reumatológia ágyai kerülnének Esztergomba.

A borsodi megyei kórházba kerülne a kazincbarcikai intézmény teljes aktív ellátása, a sátoraljaújhelyi kórházban bezárnák a gyerekosztályt, az ellátást egy 24 órás sürgősségivel oldanák meg.

A dokumentum szerint a hatvani kórházat integrálnák a gyöngyösibe, Szekszárdon a Balassa János Kórháznál szinte mindenhol csökkentenék az aktív ágyak számát, valamint ide integrálnák a bonyhádi intézményt. Megszűnnének a komlói kórház aktív osztályai is, Szigetváron a csecsemő- és gyermekgyógyászat felett törhetnek pálcát.

A Népszava cikke szerint a Dél-Alföldi térségben a most négy helyen lévő szülészetből a szentesit és a hódmezővásárhelyit tartanák csak meg, a többi helyen állítólag olyan kevés a szülés, hogy az veszélyezteti a betegbiztonságot is. Ebben a régióban tovább csökkentenék a gyermekágyak számát, Orosházán is csak 24 órás gyermeksürgősségi osztály maradna.

Kapcsolódó friss hírek

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban

Orbán Viktor bemondta, hogy mindenkinek lesz szakmája és tisztességes fizetése

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Rablógyilkosság Zalában, két ember ellen emeltek vádat

Benyújtotta a PedoFidesz az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot