Időjárás

Heves zivatarokra és felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológia

Bűnügy

Fejbe lőtte magát egy férfi Budán, a szomszédok hallották a lövést

Bűnügy

Robbantás történt Esztergomban, egy rendőr meghalt, többen megsérültek

Két halálos áldozata van az árvíznek Velencében

RövidenRöviden

Két idős ember életét vesztette az olaszországi Velence városában, amelyet szerdára virradó éjszaka rekord magasságú tengervíz öntött el a heves esőzések nyomán.

Velencében továbbra is esik az eső, az erős szél miatt a tengervíz beáramlik a városba, a víz elárasztotta a híres Szent Márk teret is. A Szent Márk-székesegyházban a vízszint az éjszaka meghaladta az egyméteres magasságot. Az olasz kulturális miniszter válságstábot küldött Velencébe. Az óvodák, iskolák szerdán is zárva tartanak.

ÉLŐ: Víz alatt Velence

ÉLŐ: Víz alatt Velence, halottak is vannakA Reuters élő képét látják.Cikkünk: http://www.atv.hu/kulfold/20191113-ket-halalos-aldozata-van-az-arviznek-velenceben

Posted by atv.hu on Wednesday, November 13, 2019

Szerda reggelre a vízszint 120 centiméterre süllyedt, de újabb tetőzést várnak a délelőtti órákban 145 centiméteres árszinttel. Az ár érkezését jelző szirénák folyamatosan jelzik a víz emelkedését. Az egy méter fölötti vízszint azt jelenti, hogy több ponton a térdig érő gumicsizma sem elegendő a közlekedéshez.

A város kedd óta víz alatt van, az éjszakai órákban a víz elérte a 187 centiméteres magasságot:

a történelmi feljegyzések szerint ilyen magas vizet 1200 óta csak hat alkalommal mértek eddig.

Ez a második legmagasabb az 1966-os után, amikor a Szent Márk téren 194 centimétert mértek.

https://www.facebook.com/methirado/posts/2354497334661303

A tengerár teljesen elöntötte Pellestrina szigetét, ahol két idős ember életét veszítette. Egyiküket áramcsapás következtében, akkor érte a halál, amikor lakóházában a szivattyúkat próbálta meg elindítani. A szigeten legutóbb ekkora ár az 1966-os nagy áradáskor volt.

A velencei Ca’Foscari palotában tűz ütött ki a víz okozta rövidzárlat miatt. Több velencei szállodát is víz öntött el az alsóbb szinteken. Az üzletek is víz alatt vannak, a gondolákat a szél elsodorta. A szél egy motoros csónakot is a szigetek rakpartjára vetett ki. A tűzoltók egész éjszaka dolgoztak. A telefonösszeköttetés megszakadt, és továbbra is akadozik.

A város polgármestere szerdára a legmagasabb fokozatú készültséget rendelte el.

Ezek is érdekelhetnek

Beállt az agyhalál: a Fidesz-KDNP nem támogatja a svédek NATO-csatlakozását, mert nem tetszett nekik egy film a svéd köztévében

Térdig áll a víz a Szent Márk téren, gumicsizmában hordják a pizzát a pincérek – videó

Napi 5 eurós belépőjegyet és helyfoglalást vezetnek be Velencében

Medúzák úszkálnak Velencében, a Szent Márk téren

Menczer Tamás: aggódom a svéd demokráciáért!

Turistahajóba ütközött egy óceánjáró Velencében