Feltörték Erzsébetváros honlapját, miután elkezdték nyilvánosságra hozni az előző fideszes vezetés kínos szerződéseit

Niedermüller Péter, Erzsébetváros új DK-s polgármestere.
Niedermüller Péter, Erzsébetváros új DK-s polgármestere. Fotó: Facebook/Niedermüller Péter

Az Index információi szerint hétfő délután ismeretlenek kétszer is feltörték az erzsébetvárosi önkormányzat honlapját, és trágár szövegekkel fenyegették rajta a DK-s Niedermüller Pétert, a kerület új polgármesterét.

Niedermüller szerint a hackertámadás azután történt, hogy a VII. kerületi új vezetés elkezdte nyilvánosságra hozni az önkormányzati cégek korábbi években kötött szerződéseit.

Így derült fény például arra, hogy tucatnyi ügyvédi irodának több száz millió forintot fizetett ki az előző fideszes önkormányzat, és hogy a szerződések egy részénél nem lehetett megállapítani, hogy mire fordították a pénzt, mert szóbeli tanácsadás volt a megbízás tárgya. Egy ügyvédi iroda 2018. januárja és 2019. októbere között például 260 millió forintot kapott így az önkormányzattól.

„Lehet azt mondani, hogy ez véletlen, és nekem nincs is különösebb üldözési mániám, de azért ez mégiscsak furcsa egybeesés”

– kommentálta az esetet a Niedermüller, megjegyezve, a szerződések napvilágra kerülése sérthet bizonyos érdekeket.

A támadás után az a döntés született, hogy felfüggesztik az önkormányzati honlap működését addig, míg megfelelően le nem tudják védeni azt.

Kapcsolódó hírek