Törökországban, Bangladesben, Kínában gyártják Mészáros Lőrinc „nagy magyar” 2Rule-termékeit

Érdekes felfedezést tett a 444.hu: a lap megnézett több 2Rule-terméket is egy sportáruház kínálatában, és a címkéikről az derült ki, hogy a marketing-lózung szerint „magyar sportmárkának” csúfolt darabokat valójában

Kínában, Bangladesben és Törökországban gyártják.

Megnéztük a magyar sportmárkának nevezett 2rule lakossági termékeinek címkéit. Elvétve akad köztük magyar. De megint új vezetővel igyekeznek megváltani a magyar textilipart.

Posted by 444 on Monday, November 11, 2019

A 444.hu felidézi, hogy 2018. májusában Kővári Ágnes, a cég akkori vezérigazgatója még azt mondta, ő kereste meg Mészáros Lőrincet az ötlettel, aki

„pénzügyi befektetőként leginkább a termékfejlesztéssel járó új feladatok munkahelyteremtő hatása, illetve hosszú távon a hazai ruházati és textilipar feltámasztásának lehetősége győzött meg”.

Ehhez képest a lap mindössze három terméket talált a sportáruházban, melyeket a címke szerint Magyarországon gyártottak. A cég egyelőre nem válaszolt arra a kérdésre, hogy pontosan hány százalékon áll a hazai gyártási mutató, így azt sem tudni, mikorra várható a „hazai ruházati is textilipar feltámasztása”.

Kapcsolódó hírek