Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

A tüntetőkre kente a rendőrség, hogy tegnap megbénult Budapest közlekedése

Résztvevők a Budapest blokádja, Erdogan látogatása ellen címmel meghirdetett demonstráción Budapesten, az Oktogonnál 2019. november 7-én.
Résztvevők a Budapest blokádja, Erdogan látogatása ellen címmel meghirdetett demonstráción Budapesten, az Oktogonnál 2019. november 7-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A diplomáciai esemény mellett jelentős ráhatással volt a főváros közlekedésére csütörtökön négy, a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvény is, ezek egy részét a bejelentők nem az egyeztetéseknek megfelelően bonyolították le – magyarázta a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken.

Csécsi Soma alezredes az MTI-nek azt mondta, a tüntetések egy részén a rendezők eltértek a vonulásos rendezvény előre bejelentett útvonalától,

ebből az is következik, hogy az ezekkel a gyűlésekkel érintett terület kiterjedt, a főváros közlekedésére gyakorolt hatásuk megnövekedett.

Különben is, a török elnök Budapest közúthálózatának mintegy 94 ezred százalékán közlekedett, és

15 kerületet nem is érintett,

– matekozott a szóvivő, azzal nem különösebben foglalkozva, hogy a korlátozásokkal érintett területek éppenséggel Budapest legforgalmasabb csomópontjai voltak.

Végső érvként bedobta még: a labdarúgó Európa-liga csoportküzdelmeinek negyedik fordulójában csütörtökön Budapesten játszották a Ferencváros-CSZKA Moszkva mérkőzést, aminek a közlekedésre gyakorolt hatásáról szintén nem szabad elfeledkezni.