Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Hatalmas végkielégítést kaphat Borkai Zsolt is

Legkevesebb háromhavi illetmény jár végkielégítésként Borkai Zsolt győri polgármesternek – aki október elején kipattant szexbotránya óta mostanra jutott el odáig, hogy lemond tisztségéről –, de ha Győrben is lesz egy „Karácsony Gergely”, még akár hathavit is hazavihet.

A busás lelépőpénz nem csak azoknak jár, akik lyukas zokniban ügykezelnek egy luxusjachton az Adrián, hanem a törvény szerint minden polgármesternek, aki legalább két évig betöltötte a tisztséget, jogviszonya lemondással vagy új polgármester választással szűnik meg, valamint ha nem lesz belőle máshol településvezető, alpolgármester vagy parlamenti képviselő.

A hvg.hu emlékeztet, Borkai vagyonbevallása szerint havi bruttó több mint egymillió forintnak örülhetett, így a háromhavi búcsúpénz bruttó hárommillió körül lesz majd. A törvény azonban lehetőséget ad a minimális juttatás megduplázására, így

akár hathavi illetménnyel, vagyis mintegy bruttó hatmillió forinttal is elköszönhet Borkai a keresztény-konzervatív politikusi pályától.

A végkielégítés pontos mértékéről a város közgyűlése dönt majd.

Kedden egyébként Tarlós István kapott ilyen módon a törvényi minimumhoz képest duplapénzt, ő ráadásul egyenesen az „ellenzéki” Karácsony Gergely javaslatára.