Belföld

Orbánnak eldurrant az agya a Parlamentben, saját magukat buktatta le

Egészségügy

Tömeges ételmérgezés volt egy magyar kórházban

Sport

Tragikus hirtelenséggel elhunyt egy fiatal magyar kézilabdázó

Válaszolt Karácsony Gergely Orbán meghívására

RövidenRöviden
Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.
Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere. Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Elfogadta Orbán Viktor meghívását a szerdai kormányülésre Karácsony Gergely főpolgármester, aki ezt hétfő este a Facebook-oldalán jelentette be. Karácsony Gergely azt írta: elfogadta a meghívást, és azt a közös munka kezdetének, az első lépésnek tekinti.

Ahhoz, hogy Magyarországon, benne Budapesten újra normális legyen a közélet, legelőször is normálisan kell viselkednünk…

Posted by Karácsony Gergely on Monday, November 4, 2019

„Több száz ügyben kell együttműködnünk, hol vitázva, hol egyetértve a budapesti fejlesztésekről” – fogalmazott, hozzátéve, mindez még nyilván sok egyeztetést, sok munkát igényel.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfő délután közölte, hogy Orbán meghívta Budapest új főpolgármesterét a szerdai kormányülésre, ahol a budapesti fejlesztések jövőjéről is tárgyalnak.

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán úgy reagált:

„mivel Budapest fejlesztése a városvezetés és a kormány együttműködését igényli, ezért azt tartottam normálisnak, hogy megválasztásom után találkozót kezdeményezek a miniszterelnökkel. Megjött a válasz, és úgy normális, ha a meghívást elfogadom, a szerdai kormányülésen részt veszek.”

Kitért arra, hogy az új Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén néhány ügyben már hoznak olyan döntést, amelyet képvisel majd a kormányülésen. Példaként említette a Városliget, vagy a Római-part ügyét.

„Az alapállásom minden más kérdésben is világos, hiszen az úgy normális, ha foggal-körömmel ahhoz a programhoz ragaszkodunk, amelynek képviseletére felhatalmazást adtak a budapestiek. Ennek lényege, hogy a kevesek érdekei helyett mindig a többséget szolgáljuk, a jelen csillogása és a fenntartható jövő közül mindig a jövőt, a beton helyett a fákat, a presztízsszempontok helyett pedig a budapestiek jobb életminőségét választjuk” – fogalmazott Karácsony Gergely, megjegyezve: így készül a Fővárosi Közgyűlésre és a kormányülésre is.

Ez is érdekelhet

Karácsony szerint Rogán Antallal van egy oldalon, aki nem tapsol a rogánista, demagóg „lakógyűléséhez”

Karácsony Gergely is megszólalt Magyar Péterről

Karácsony Gergely: a saját kezemmel fogom őket levágni

Illegális bevándorlókat találtak az M7-es autópályán, egyikük elmenekült

Dőlnek a csontvázak? Nyomoznak a CÖF plakátkampányos cége ügyében

Magyar Péter: Orbán Viktor térde reszket