Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Felhőszakadások jönnek, másodfokú riasztást adtak ki

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden egy ciklon vonul át felettünk, melyhez kapcsolódóan különösen az ország északi, északnyugati felén

ismételten nagy mennyiségű csapadékra lehet számítani.

Mint írják, a ciklon melegfronti csapadéka már a reggeli órákban eléri hazánkat és kedden napközben nagyjából a Zalaegerszeg-Budapest-Miskolc tengelytől északnyugatra várható belőle jelentős (10-20 mm) mennyiségű eső.

A késő délutáni, esti órákban a már említett tengely széles sávjában a ciklon hidegfrontjához kapcsolódóan újabb intenzív, felhőszakadásszerű csapadékra (akár 20 mm-nél több) van kilátás. A hidegfront mentén zivatarok is előfordulhatnak, melyeket viharos széllökések (60-70 km/h) és felhőszakadás kísérhet.

A meteorológiai szolgálat a várható csapadékmennyiség miatt több megyére első- és másodfokú figyelmeztetést adott ki keddre, és a zivatarok miatt is sárgul pár dunántúli megye:

Figyelmeztetés a várható eső miatt.

Figyelmeztetés a várható eső miatt.Forrás: met.hu

Figyelmeztetés a várható zivatarok miatt.

Figyelmeztetés a várható zivatarok miatt.Forrás: met.hu

A prognózis szerint az intenzív csapadékzóna az este, éjszaka folyamán gyengülve fokozatosan kelet felé helyeződik, nyugat felől pedig megszűnik a csapadéktevékenység. Kedden a legmagasabb nappali hőmérséklet a borongós, esős tájakon 11, 16, míg délebbre 17, 23 fok között várható.