Fideszeseket is büntetne Kövér László Hadházy táblás akciója miatt

Hadházy Ákos mellett több fideszes képviselő tiszteletdíját is csökkentené Kövér László házelnök, azokét, akik önkéntes kidobóként kezdtek el rendezkedni az október 21-i ülésnapon, amikor Hadházy „Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott” feliratot tartott az éppen beszélő Orbán Viktor elé.

Az Index úgy tudja, Kövér – aki „primitív, ostoba fajankónak” nevezte a független országgyűlési képviselőt – a csütörtöki házbizottsági ülés előtt, egy pótlólag megküldött levélben kezdeményezte a szankciókat.

E szerint Hadházy 329 ezer forintos pénzbüntetésre számíthat, a fideszesekre pedig fejenként 50 ezer forintos tiszteletdíj-megvonás vár. A házelnöki levél és a külön határozatok értelmében

Hadházy Ákos, továbbá Bánki Erik, Bíró Márk, Font Sándor, Hoppál Péter, Horváth László, Kerényi János, Kovács Sándor, Kubatov Gábor és Pesti Imre

országgyűlési képviselők is megsértették az Országgyűlésről szóló törvény szabályait. Emiatt a házelnök kezdeményezi, hogy a Házbizottság rendelje el az érintett képviselők esedékes tiszteletdíjának csökkentését.

Hadházy Ákos korábban azt nyilatkozta, hogy feljelenti az őt lerohanó képviselőket, szerinte ugyanis teljesen törvénytelenül léptek fel, önbíráskodtak, fizikai inzultusban részesítették.

Kapcsolódó hírek