Vádat emeltek a férfi ellen, aki fahasábbal verte agyon élettársát, majd elment gyógyfürdőbe

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt vádat emeltek az ellen a 85 éves férfi ellen, aki még 2018 januárjában agyonverte élettársát.

Az ügyészség közlése szerint a vádlott 29 éve élt élettársi kapcsolatban az asszonnyal Mezőnyárádon. Kapcsolatuk már négy évvel az brutális gyilkosság előtt megromlott, naponta veszekedtek, bántalmazták egymást. A nő általában a vádlott gyermekeit és unokáit szidalmazta trágár kifejezésekkel, emiatt a férfit már nem is látogatta a családja.

Tavaly januárban egy reggel a férfi a postára és gyógyfürdőbe készült, amikor ismét összevesztek, majd amikor a sértett a fáskamrába ment tüzelőért, a vádlott követte őt.

A nő azt kiabálta neki, hogy „üssön meg a guta az unokáddal együtt!”, a férfi erre felkapott egy fahasábot, és többször fejen ütötte vele élettársát.

A nő elesett, a fejét beütötte egy vasfelnibe, és a négy-nyolc óra múlva koponyacsonttörés miatt bekövetkező haláláig „az átlagost meghaladó testi, lelki gyötrelmet szenvedett el” – írta a főügyészség.

A vádlott látta, hogy a nő nem mutat életjelet, ettől megrémült, a fahasábot bedobta a fáskamrába, a vért pedig seprűvel próbálta eltakarítani.

Ezután elment Mezőkövesdre a gyógyfürdőbe, utána pedig meglátogatta a gyerekeit.

Este megnézte a holttestet, majd átment egy ismerőséhez, és közölte vele, hogy az élettársa meghalt. A szomszéd értesítette a rendőrséget.

Az ügyészség most a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt bűnügyi felügyelet alatt álló vádlottal szemben börtönbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott.

Kapcsolódó hírek