Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Belföld

Ügyvédjén keresztül üzent Orbán, fontos helyreigazítani valója akadt

Friss hírek a debreceni négyes ikrekről, szép neveket kaptak

Nagy Anna (b, fent), Nagy Panna (j, fent), Nagy Anita (b, lent) és Nagy Richárd (j, lent) négyes ikrek a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján 2019. október 28-án.
Nagy Anna (b, fent), Nagy Panna (j, fent), Nagy Anita (b, lent) és Nagy Richárd (j, lent) négyes ikrek a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján 2019. október 28-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Jól vannak, szépen fejlődnek azok a négyes ikrek, akik múlt héten csütörtökön születtek Debrecenben – számoltak be az orvosok és a szülők hétfőn a debreceni női klinikán tartott sajtótájékoztatón.

A három lány és a kisfiú a Panna, Anita, Anna és Richárd neveket kapták,

1230 és 1750 gramm közötti súllyal születtek, valamennyien egészségesek. Szüleiknek ők az első gyermekeik.

Nagyné Kozák Anita (b2) és férje, Nagy Richárd (b) a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján született négyes ikrek szülei, valamint Lampé Rudolf, a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának igazgatója (j) és Sápy Tamás adjunktus (j2) az intézmény folyosóján 2019. október 28-án.

Nagyné Kozák Anita (b2) és férje, Nagy Richárd (b) a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján született négyes ikrek szülei, valamint Lampé Rudolf, a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának igazgatója (j) és Sápy Tamás adjunktus (j2) az intézmény folyosóján 2019. október 28-án.Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Lampé Rudolf, a klinika megbízott igazgatója emlékeztetett arra, hogy a debreceni intézményben legutóbb három, azt megelőzően harminc éve születtek négyes ikrek. A babák jó állapotban vannak – közölte.

Sápy Tamás adjunktus, a 26 éves, Békés megyében élő édesanya kezelőorvosa elmondta: a kismamát a terhesség 28. hetében vették fel a klinikára, s a magzatokkal együtt folyamatosan monitorozták. Mindvégig jó állapotban voltak, a szülés spontán indult meg a 32. héten, az újszülötteket császármetszéssel segítették világra – magyarázta, hozzátéve: a babák jelenleg a szubintenzív osztályon vannak inkubátorban, de hamarosan együtt lehetnek majd az édesanyjukkal.

„Nagy boldogság a négy baba” – mondta az újságíróknak az édesanya. Nagyné Kozák Anita azt is elárulta, hamar megegyeztek a gyerekek nevéről: Richárd és Anita a szülők nevét kapta, de Anna és Panna nevéről is gyorsan döntöttek a férjével.

„Felkészülünk, hogy minél jobb szülők lehessünk”

– mondta az édesapa. Nagy Richárd arról is beszélt, Békés megyei otthonukban már előkészítették a négy kiságyat, és a segítők, a szülők, rokonok, barátok is készen állnak az új családtagok fogadására.

Összeesett az edzésen a válogatott röplabdázó, a csapattársa mentette meg az életét

Meghalt egy ember, amikor járdára hajtott két autó Debrecenben

Vonattal ütközött egy személygépkocsi Debrecennél

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Ez a KDNP-s férfi szeretne mondani valamit Önnek a termékenységtudatosságról

Elhunyt Ferge Zsuzsa