Belföld

Felcsútra megy Magyar Péter

Külföld

Részleteket közöltek Robert Fico merénylőjéről

Bűnügy

Mi történt? Holtan találtak egy fiatal nőt és gyermekét Kapuváron

Négy napja nem találnak egy magyar túrázót az erdélyi Bihar-hegységben

A kocsija, a táskája és az iratai meglettek, a férfi sehol.

Az erdélyi Bihar-hegység.
Az erdélyi Bihar-hegység. Fotó: Wikipedia.org

Negyedik napja keresnek a román hatóságok egy magyar túrázót az erdélyi Bihar-hegységben – közölte a Bihar megyei rendőrség.

A miskolci születésű, debreceni lakcímmel rendelkező 29 éves férfi több mint egy hete érkezett túrázni az Erdélyi-szigethegységhez tartozó Bihar-hegységbe. Alina Farcuta rendőrségi szóvivő arról beszélt, a fiatalember családja múlt pénteken értesítette a romániai rendőrséget, hogy nem sikerül kapcsolatba lépniük vele. Hozzátette: a családtól tudták meg, hogy J. P. egy hete vasárnap indult el a Pádis-fennsíkra, ahová meg is érkezett, de a csütörtöki nap után már nem válaszolt a telefonhívásokra.

Azóta több román hatóság egységei kutyák bevonásával keresik, de egyelőre csak a férfi gépkocsiját és hátizsákját találták meg.

A rendőrség – a család beleegyezésével – a fiatalember személyleírását és fényképét is közzétette a román sajtóban, a lakosság segítségét kérve a megtalálásához.

Ezután Adrian Marin, a Bihar megyei hegyimentő szolgálat szóvivője arról számolt be, hogy egy túrázó csütörtök este jelentette, hogy az Elveszett Világ turistaúton a Fekete-zsomboly közelében megtalálta az eltűnt férfi táskáját, benne az iratait és fényképezőgépét.

A keresésben a tűzoltóság, a csendőrség, a rendőrség és a hegyimentők csoportjai, valamint az Erdélyi-középhegység Natúrpark személyzete vesznek részt. Szombatig mintegy 170 hektáros területet sikerült átfésülni. A keresést irányító megyei katasztrófavédelmi felügyelőség közlése szerint jelenleg 17 tűzoltó, hét csendőr és két hegyimentő van a térségben. Úgy tudni, óriási, helyenként sziklás, szakadékos területet kell átfésülni, ezért sok időbe telhet a keresés.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!