Négy napja nem találnak egy magyar túrázót az erdélyi Bihar-hegységben

A kocsija, a táskája és az iratai meglettek, a férfi sehol.

Az erdélyi Bihar-hegység.
Az erdélyi Bihar-hegység. Fotó: Wikipedia.org

Negyedik napja keresnek a román hatóságok egy magyar túrázót az erdélyi Bihar-hegységben – közölte a Bihar megyei rendőrség.

A miskolci születésű, debreceni lakcímmel rendelkező 29 éves férfi több mint egy hete érkezett túrázni az Erdélyi-szigethegységhez tartozó Bihar-hegységbe. Alina Farcuta rendőrségi szóvivő arról beszélt, a fiatalember családja múlt pénteken értesítette a romániai rendőrséget, hogy nem sikerül kapcsolatba lépniük vele. Hozzátette: a családtól tudták meg, hogy J. P. egy hete vasárnap indult el a Pádis-fennsíkra, ahová meg is érkezett, de a csütörtöki nap után már nem válaszolt a telefonhívásokra.

Azóta több román hatóság egységei kutyák bevonásával keresik, de egyelőre csak a férfi gépkocsiját és hátizsákját találták meg.

A rendőrség – a család beleegyezésével – a fiatalember személyleírását és fényképét is közzétette a román sajtóban, a lakosság segítségét kérve a megtalálásához.

Ezután Adrian Marin, a Bihar megyei hegyimentő szolgálat szóvivője arról számolt be, hogy egy túrázó csütörtök este jelentette, hogy az Elveszett Világ turistaúton a Fekete-zsomboly közelében megtalálta az eltűnt férfi táskáját, benne az iratait és fényképezőgépét.

A keresésben a tűzoltóság, a csendőrség, a rendőrség és a hegyimentők csoportjai, valamint az Erdélyi-középhegység Natúrpark személyzete vesznek részt. Szombatig mintegy 170 hektáros területet sikerült átfésülni. A keresést irányító megyei katasztrófavédelmi felügyelőség közlése szerint jelenleg 17 tűzoltó, hét csendőr és két hegyimentő van a térségben. Úgy tudni, óriási, helyenként sziklás, szakadékos területet kell átfésülni, ezért sok időbe telhet a keresés.

Kapcsolódó hírek