Orbán nem mond beszédet október 23-án

Orbán Viktor beszédet mond a Terror Házánál 2017. október 23-án.
Orbán Viktor beszédet mond a Terror Házánál 2017. október 23-án. Fotó: terrorhaza.hu

A 444 vette észre, hogy az idei október 23-i fővárosi programban nyoma sincs Orbán Viktor beszédének. Emlékeztetnek, korábban is előfordult már, hogy külföldi kötelezettségek miatt nem szólalt fel Orbán október 23-án, de az elmúlt két évben beszélt a Terror Háza előtt.

A kormány hivatalos programja egyébként már október 22-én, kedden kezdetét veszi, szerdán pedig zászlófelvonással indul a nap a Kossuth téren, ahol 10 és 18 óra között családi programok várják az érdeklődőket, az országházban pedig ingyenesen megnézhető a Szent Korona.

Havasi: még nem dőlt el a kérdés

Nemzetközi eseményektől, konkrétan a Brexit-folyamat alakulásától függ, hogy Orbán Viktor a hagyományoknak megfelelően mond-e ünnepi beszédet október 23-án – magyarázta az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

Egyelőre bizonytalan, hogy a Brexit-folyamat miatt szükséges lesz-e még októberben újabb EU-csúcs megtartása, és ha igen, melyik napra hívják azt össze.

Amennyiben október 23-án nem kell uniós csúcson Brüsszelben Magyarországot képviselnie, Orbán Viktor természetesen ünnepi beszédet mond Budapesten – mondta el a Havasi Bertalan, hozzátéve: a kormányfő már csütörtök reggel óta Brüsszelben tárgyal, ahol ma és holnap kétnapos ülést tart az EU állam- és kormányfőiből álló Európai Tanács; ennek egyik fő témája éppen a Brexit lesz.

Kapcsolódó hírek