Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Orbán nem mond beszédet október 23-án

Orbán Viktor beszédet mond a Terror Házánál 2017. október 23-án.
Orbán Viktor beszédet mond a Terror Házánál 2017. október 23-án. Fotó: terrorhaza.hu

A 444 vette észre, hogy az idei október 23-i fővárosi programban nyoma sincs Orbán Viktor beszédének. Emlékeztetnek, korábban is előfordult már, hogy külföldi kötelezettségek miatt nem szólalt fel Orbán október 23-án, de az elmúlt két évben beszélt a Terror Háza előtt.

A kormány hivatalos programja egyébként már október 22-én, kedden kezdetét veszi, szerdán pedig zászlófelvonással indul a nap a Kossuth téren, ahol 10 és 18 óra között családi programok várják az érdeklődőket, az országházban pedig ingyenesen megnézhető a Szent Korona.

Havasi: még nem dőlt el a kérdés

Nemzetközi eseményektől, konkrétan a Brexit-folyamat alakulásától függ, hogy Orbán Viktor a hagyományoknak megfelelően mond-e ünnepi beszédet október 23-án – magyarázta az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

Egyelőre bizonytalan, hogy a Brexit-folyamat miatt szükséges lesz-e még októberben újabb EU-csúcs megtartása, és ha igen, melyik napra hívják azt össze.

Amennyiben október 23-án nem kell uniós csúcson Brüsszelben Magyarországot képviselnie, Orbán Viktor természetesen ünnepi beszédet mond Budapesten – mondta el a Havasi Bertalan, hozzátéve: a kormányfő már csütörtök reggel óta Brüsszelben tárgyal, ahol ma és holnap kétnapos ülést tart az EU állam- és kormányfőiből álló Európai Tanács; ennek egyik fő témája éppen a Brexit lesz.

Kapcsolódó friss hírek

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten