Jobbik: Bebizonyosodott, hogy az országot nem lehet egy zsák krumpliért megvenni

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője leadja szavazatát az önkormányzati választáson a Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskolában kialakított 158-as szavazókörben Miskolcon 2019. október 13-án.
Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője leadja szavazatát az önkormányzati választáson a Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskolában kialakított 158-as szavazókörben Miskolcon 2019. október 13-án. Fotó: MTI/Vajda János

A Jobbik minden korábbinál jobb eredményt ért el az önkormányzati választáson, így egy nehéz időszakot követően tud újra felfelé ívelő pályára állni – mondta az ellenzéki párt elnöke vasárnap késő este Budapesten, sajtótájékoztatón.

Sneider Tamás úgy fogalmazott, a Jobbik azzal, hogy rengeteg önkormányzati pozíciót szerzett, megmutatta, képes feléledni. Hozzátette:

a vasárnapi voksolás azt is bizonyítja, fel lehet lépni a kormányzati arroganciával, hatalmi gőggel szemben, van értelme a Fidesz ellen szavazni.

A Jobbik elnöke szerint a még nem végleges megyei listákból látható: pártja továbbra is az ellenzék vezető ereje.

Sneider Tamás gratulált a Jobbik polgármesteri címet szerzett jelöltjeinek, elsőként Mirkóczki Ádámnak, aki Eger várását vezetheti, majd Pintér Tamásnak (Dunaújváros), Szabó Zoltán Ferencnek (Szentes), Budai Lórántnak (Jászberény), Mikola Gergelynek (Encs), Janiczak Dávidnak (Ózd), Dobó Zoltánnak (Tapolca) és Markót Imrének (Törökszentmiklós).

A Jobbik vezetője kitért arra is, pártja aktivistái Miskolcon, Pécsen, Tatabányán és Hódmezővásárhelyen is jelentős támogatást biztosítottak az ellenzéki győzelemhez.

Sneider Tamás gratulált Karácsony Gergelynek a főpolgármesteri címhez és reményét fejezte ki, hogy Budapest a jövőben zöldebb és politikai értelemben békésebb város lesz. Hatalmas sikerként értékelte, hogy a Jobbik története során először tudott egyéni képviselői körzeteket nyerni a fővárosban.

Stummer János, a Jobbik alelnöke és kampányfőnöke úgy fogalmazott, a Fidesz túljutott hatalma csúcsán és elindult a lejtőn, a választás pedig bebizonyította, hogy

„az országot nem lehet egy zsák krumpliért megvenni”.

Kapcsolódó hírek