Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Baleset

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon

Belföld

Ügyvédjén keresztül üzent Orbán, fontos helyreigazítani valója akadt

Másodfokú riasztást adtak ki zivatarok miatt, jégesőre, szélviharra figyelmeztetnek

Több dunántúli járásra másodfokú riasztást adott ki zivatarveszély miatt szerda délután az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a következő órákban viharos széllel, jégesővel kísért zivatarok alakulhatnak ki.

A veszélyjelzés szerint a zivatarokat

viharos széllökések (általában 70-90 km/h, egy-egy hevesebb zivatar esetén esetleg 90 km/h-nál erősebb), nagyobb mennyiségű csapadék (20-30 mm), esetleg jégeső kísérheti.

A meteorológiai szolgálat szerint jelenleg Somogy, Vas és Zala megyében van érvényben másodfokú riasztás a várható zivatarok miatt:

Riasztás a várható zivatarok miatt.

Riasztás a várható zivatarok miatt.Forrás: met.hu

Budapesten, valamint 14 megyében – Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Tolna, Veszprém – elsőfokú a figyelmeztetés. Somogy, Vas és Zala megyében a felhőszakadás-veszély miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Markáns hidegfront vonul át az országon

Amint arról korábban beszámoltunk, szerdán egy markáns hidegfront halad át az országon. Ennek hatására előbb a nyugati, délnyugati országrészben, majd a Dunántúl egészén és a Duna-Tisza-közén, késő estétől pedig a Tiszántúlon is záporok, zivatarok kialakulására lehet számítani.

Csütörtökön záporokra, zivatarokra inkább már csak a Dunától keletre lehet számítani, ezek várhatóan a reggeli, délelőtti órákra elhagyják az országot. A hidegfront átvonulása után azonban már éjjel az ország nagy részén megerősödik az északi, északnyugati szél, főként a Dunántúlon és északkeleten viharossá is fokozódik. Csütörtök késő délutántól fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

Az előrejelzés szerint csütörtökre jelentősen lehűl a levegő, a maximumok már csak 12 és 16 fok között alakulnak majd.

Durva, ami közelít, több megyére veszélyjelzést adtak ki

Most közölte a meteorológia: nem mindennapi, ami történik

A hegyekben már havazik

Kiadták a riasztást: heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

118 éve nem volt ilyen meleg Magyarországon, mint tegnap; megdőltek a rekordok