12 fokos lehűlés, viharos szél jöhet a hét második felében

Kedden csapadékmentes, többnyire napos idő elé nézünk, 20-26 fokig melegedhet a levegő, a hét harmadik napján azonban egy hidegfront érkezik északnyugat felől, kellemetlen fordulatot hozva – írja az Időkép előrejelzése.

A hidegfront futó záporokkal, elszórt zivatarokkal érkezik, a Tiszántúlra viszont jelen állás szerint napközben még nem hoz a csapadékot. A front előtt a délnyugati, mögötte az északnyugati szelet kísérhetik élénk lökések.

A nyugati és az északnyugati tájakon már megkezdődik a lehűlés, így ott aznap 19-22 fok közötti maximumokra van kilátás, máshol viszont még 23 és 26 fok közé melegedhet a levegő – írja az időjárásportál.

A szerdáról csütörtökre virradó éjjel többfelé előfordulhat eső, zápor, majd az fokozatosan kelet felé haladva elhagyja az országot, csütörtök délután folyamatosan csökken a csapadékhajlam. Feltámad az északi-északnyugati szél, melyet élénk, erős, helyenként akár viharos lökések is kísérhetnek,

többfelé 10-12 fokot hűl a levegő, 11-16 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

A péntek már naposabb, csapadékmentes lesz, a szél azonban még élénk lehet. A derültebb, kevésbé szeles tájakon akár 5 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet a hajnali órákra, délután 14-18 fokot mutat majd a hőmérő.

Kapcsolódó hírek