Meghalt Szita Bence harmadik gyilkosa is

Kertész József másodrendű vádlottat bevezetik az ítélethirdetésre az ellene előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntette miatt, a 11 éves Szita Bence gyilkosságának ügyében indult büntetőper tárgyalására a Kaposvári Törvényszék tárgyalótermébe 2013. június 6-án.
Kertész József másodrendű vádlottat bevezetik az ítélethirdetésre az ellene előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntette miatt, a 11 éves Szita Bence gyilkosságának ügyében indult büntetőper tárgyalására a Kaposvári Törvényszék tárgyalótermébe 2013. június 6-án. Fotó: MTI/Varga György

A Blikk úgy tudja, elhunyt K. József, Szita Bence harmadik gyilkosa is, aki életfogytiglani börtönbüntetését töltötte.

Szita Bencét 2012 októberében ölték meg Sántos külterületén, gyilkosai – mostohaanyja, P. Erika és két férfi, B. József és K. József – később kiásták a testet, és Toponár környékén rejtettek el. A tetteseket életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

A Blikk emlékeztet: P. Erika már 2017-ben meghalt, mellrákkal küzdött, lemondott a kemoterápiáról. B. József idén nyáron hunyt el, szintén daganatos betegségben.

Úgy tudni, a harmadik gyilkos,

K. József a börtönkórházban hunyt el, hosszan tartó betegség után.

A Blikk kereste a büntetés-végrehajtást, de személyiségi jogokra hivatkozva nem adtak információt az esetről.

Ezek is érdekelhetnek