Nem mindenki esett hasra Mészáros Lőrincék „nagylelkű” adományától

Tegnapi hír volt, hogy összegyűlt a 700 millió forint a nagybeteg Zente gyógykezelésére, mi több, állítólag szép összeggel járult hozzá a sikerhez Mága Zoltán, valamint Mészáros Lőrinc is, akiknek valamiért az édesanya külön, nyilvánosan is fontosnak tartotta köszönetet mondani.

A fura comingoutból többen azt a következtetést vonták le, hogy a névvel tetszelgő hírességek saját PR-céljaikra használják fel a szülők kiszolgáltatottságát, amit a fideszes oligarcha-stróman esetében azért valóban nem nehéz a dolog mögé látni.

„Nálunk civilizáltabb helyeken ha egy gazdag ember segít egy hasonló helyzetben, azt titokban, névtelenül teszi, mert nem imidzsépítési lehetőséget lát benne, hanem úgy érzi, erkölcsi kötelességét teljesíti. Aki hagyja, hogy nyilvánosan köszönetet mondjon neki egy gyermeke életét féltő anya, amiért adott valamennyit a zsákmányból, az szerintem messze nem érdemel annyi tiszteletet, mint egy kisnyugdíjas, aki 2000 forintot utalt a számlára megalázóan alacsony nyugdíjából”

írja Rényi Ádám, a 21. Század Kiadó társtulajdonosa, megjegyezve: ami pénz egyébként „Mészáros számláján és túlárazott megbízásaiban van, az nagyrészt lehetne az államnál is, akár a TB-kasszában”.

Abban, hogy Mészáros Lőrinc vélhetően sok milliót utalt Zente gyógyulására, és ezt ráadásul mi is tudjuk, benne van…

Posted by Ádám Rényi on Thursday, September 26, 2019

Vásárhelyi Mária szociológus is hasonlót fogalmazott meg:

Ha „Mészáros” névtelenül támogatja Zente gyógykezelését, akkor azt gondolnám, hogy felébredt benne az emberség és a lelkiismeret, hiszen pontosan tudja, hogy amennyi pénzt ők elloptak tőlünk, magyar adófizetőktől, abból az összes SMA-1-ben szenvedő beteg gyógykezelését ki lehetett volna fizetni, és még akkor is bőven maradt volna pénz a yachtozásra, meg a magánrepülőre. Így viszont, hogy még alig zárult le a gyűjtés, és azonmód ország-világ tudomására hozatták, hogy „Mészáros” volt a bőkezű adakozó, nemcsak végtelen cinizmusokról tettek tanúbizonyságot, hanem az ügyet is besározták és Zente szüleit is méltatlan helyzetbe hozták.

Nálunk valahogy mindig, minden örömöt sikerül elrontani, vagy legalábbis mindig vannak, akik megpróbálnak…

Posted by Vásárhelyi Mária on Wednesday, September 25, 2019

Kapcsolódó hírek