Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Egri Ügyek: Uniós pénzen vettek maguknak lakásokat, irodákat a helyi fideszesek

Egri és Eger környéki fideszes képviselők, polgármesterek, alpolgármesterek érdekeltségei szereztek ingatlanvásárlásra vissza nem térítendő uniós támogatást, valamint államilag támogatott hitelt – derítette ki az Egri Ügyek. A kormánypárti politikusokhoz ugyanabból az EU-s programból, ugyanarra és egymáshoz nagyon közeli időben érkeztek a pénzek.

A lap hivatalos adatbázisokra és nyilvántartásokra hivatkozva hosszasan sorolja, hogy ki mennyi pénznek örülhetett. E szerint például Turcsányi Dániel, a város fideszes alpolgármesterének cége 2011 novemberében 4 millió forint támogatást kapott az EU-s Gazdaságfejlesztési Operatív Program forrásaiból, emellett egy 4,2 millió forintos támogatott hitelnek is örülhetett. A támogatásból Eger belvárosban vásároltak lakást.

Gál Judit fideszes önkormányzati képviselőhöz 9,815 millió forint vissza nem térítendő ingatlanvásárlási támogatás gurult, illetve ugyanekkora összegben támogatott hitelhez is jutott.

Jól járt többek között a fideszes Juhász Attila Simon, Felsőtárkány polgármestere, a Heves Megyei Közgyűlés tagja és elnökjelöltje is: az ő családi cége Egerben vett egy panelt, melyhez 7,2 millió forint vissza nem térítendő támogatás kapott.

Az Egri Ügyek azt írja, a fideszes politikusokhoz csorgott uniós pénz egy részét a Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány közbenjárásával intézték. Megjegyzik, a köztulajdonban álló szervezet kasszájából az utóbbi években eltűnt 1100 millió forint, az ügyben feljelentés is született. Az alapítványt egyébként tavaly nyárig Farkas Zoltán Tibor vezette, aki úgy tudni, Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselő, miniszterelnöki megbízott bizalmi embere.