Belföld

Tudják fokozni: presbiterré választotta K. Endrét a Bicskei Református Egyházközség a szabadulása után

Gazdaság

Hatalmas bónuszt kap minden dolgozó a kecskeméti Mercedes-Benz-gyárban

Bűnügy

Fejlemény a bicskei pedofil gyermekotthoni igazgató ügyében, megszólalt a bíróság

Egri Ügyek: Uniós pénzen vettek maguknak lakásokat, irodákat a helyi fideszesek

Harta ViktorHarta Viktor

Egri és Eger környéki fideszes képviselők, polgármesterek, alpolgármesterek érdekeltségei szereztek ingatlanvásárlásra vissza nem térítendő uniós támogatást, valamint államilag támogatott hitelt – derítette ki az Egri Ügyek. A kormánypárti politikusokhoz ugyanabból az EU-s programból, ugyanarra és egymáshoz nagyon közeli időben érkeztek a pénzek.

A lap hivatalos adatbázisokra és nyilvántartásokra hivatkozva hosszasan sorolja, hogy ki mennyi pénznek örülhetett. E szerint például Turcsányi Dániel, a város fideszes alpolgármesterének cége 2011 novemberében 4 millió forint támogatást kapott az EU-s Gazdaságfejlesztési Operatív Program forrásaiból, emellett egy 4,2 millió forintos támogatott hitelnek is örülhetett. A támogatásból Eger belvárosban vásároltak lakást.

Gál Judit fideszes önkormányzati képviselőhöz 9,815 millió forint vissza nem térítendő ingatlanvásárlási támogatás gurult, illetve ugyanekkora összegben támogatott hitelhez is jutott.

Jól járt többek között a fideszes Juhász Attila Simon, Felsőtárkány polgármestere, a Heves Megyei Közgyűlés tagja és elnökjelöltje is: az ő családi cége Egerben vett egy panelt, melyhez 7,2 millió forint vissza nem térítendő támogatás kapott.

Az Egri Ügyek azt írja, a fideszes politikusokhoz csorgott uniós pénz egy részét a Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány közbenjárásával intézték. Megjegyzik, a köztulajdonban álló szervezet kasszájából az utóbbi években eltűnt 1100 millió forint, az ügyben feljelentés is született. Az alapítványt egyébként tavaly nyárig Farkas Zoltán Tibor vezette, aki úgy tudni, Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselő, miniszterelnöki megbízott bizalmi embere.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Orbán Viktor beteg? Elképesztő választ adott a miniszterelnök sajtófőnöke

Újabb fideszesek estek egymásnak: úgy megfenyegették sajátjai a körmendi polgármesterjelöltet, hogy inkább visszalép az indulástól

Kiderült, mennyi szavazót veszített a Fidesz a kegyelmi botrány miatt

„Mi van, bazmeg, gyere ki!” – Újabb részeg, őrjöngő fideszeseket vettek videóra

„Mocskos komcsi” – Dávid-csillagot festettek a Momentum előválasztási plakátjára Budapesten

Rendületlenül imádja az ország a Fideszt, a kegyelmi ügy hatására sem erősödtek a baloldali pártok