26 fok is lehet a hétvégén

Bár borúsan indult többfelé a csütörtök, az Országos Meteorológiai Szolgálat azt írja, nyugat felől fokozatosan felszakadozik a felhőzet, délután már csak keleten eshet, északkeleten azonban egy-egy zivatar is kialakulhat.

A meteorológiai szolgálat a várható égzengés miatt egyedül Borsod-Abaúj-Zemplén megyére adott ki mára figyelmeztetést:

Forrás: met.hu

Megjegyzik, néhol megélénkül az északnyugati, északi szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul, késő estére 10 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet. Csütörtök estétől az északkeleti megyékben több helyen, foltokban köd képződhet.

26 fok is lehet a hétvégén

Pénteken nyugat felől széles felhősáv vonul át az ország fölött, ezért keleten délelőtt, nyugaton délután várhatóak hosszabb napos időszakok, egyébként inkább felhős idő valószínű. Néhol rövid ideig csepereghet az eső. Hajnalban párásság, kis területen köd is előfordul. A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 25 fok között alakul.

Szombaton változóan felhős idő várható hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, hajnalban ködfoltokkal. Főként nyugaton és északon néhol gyenge eső, zápor előfordulhat. A déli, délnyugati szél napközben helyenként megélénkül, illetve délután északnyugaton északnyugatira fordul a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 15,

a legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 26 fok között várható.

Vasárnap az előrejelzés szerint változóan felhős idő várható többórás napsütéssel, hajnalban ködfoltokkal. Néhol gyenge eső, zápor előfordulhat. A délnyugati, déli szél napközben többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 25 fok között várható.

Kapcsolódó hírek