Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

75 gyerek került kórházba szalmonellafertőzés miatt Hajdúsámonból

Fertőtlenítik a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola étkezőjét 2019. szeptember 24-én.
Fertőtlenítik a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola étkezőjét 2019. szeptember 24-én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Tömegével kerültek kórházba a gyerekek a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc általános iskolából, a Debreceni Egyetem hétfői tájékoztatása szerint szalmonellafertőzés okozta a megbetegedéseket.

A diákok az iskolában lettek rosszul a napokban, a hajdú-bihari kormányhivatal azonnal étel- és tisztasági, illetve járványügyi diagnosztikai vizsgálatokat rendelt el. A klinikai központban és a Kenézy Gyula egyetemi kórházban

csütörtök óta 75 beteget láttak el, közülük 11-en már hazamehettek.

A gyermekgyógyászati klinikán jelenleg 41 gyerek van, az egyetemi kórházban 16 gyereket ápolnak. Az elmúlt 24 órában 7 felnőtt is érkezett az infektológiára, de senki nincs súlyos, életveszélyes állapotban.

Vasárnap arról szóltak a hírek, hogy a debreceni kórházak megteltek, több beteget nem tudnak fogadni, ezért az esetleges további páciensek ellátására a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházat jelölte ki az országos tisztifőorvos.

A hétfői tájékoztatás szerint az iskola épületét fertőtlenítették. A tömeges megbetegedés miatt nem rendeltek el iskolaszünetet, a konyha is működik.

Két ember halt meg lakástűzben Hajdú-Bihar megyében

Megölte unokáját egy férfi Hajdúsámsonban

Bepiálva vitte óvodába gyerekét egy 26 éves anya Hajdúsámsonban

Saját egyházának tagjai jelentik fel Balog Zoltánt

Kocsis Máté: Csúnya, alaptalan dolgokat állít rólam PszichoPeti

Orbán fura rikoltozással beszélt arról, hogy aggódik unokái jövőjéért