Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Felakasztott Dávid-csillagot rajzoltak egy ellenzéki plakátjára Erzsébetvárosban

Antiszemita gyűlöletcselekmény miatt tett feljelentést Niedermüller Péter VII. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt, miután valaki egy bitófára függesztett Dávid-csillagot rajzolt az egyik erzsébetvárosi ellenzéki képviselőjelölt plakátjára.

Az érintett jelölt, Borka-Szász Tamás a feljelentést megelőző csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, egy választópolgár értesítette az esetről, ezután fordult a polgármesterjelölthöz.

Erzsébetvárosi jelöltünk plakátjára egy akasztófára felakasztott Dávid-csillagot rajzoltak. Nem hagyjuk annyiban, feljelentést teszünk.Kövesd élőben Niedermüller Péter és Borka-Szász Tamás sajtótájékoztatóját a VII. kerületi rendőrkapitányság előtt! Október 13-án pedig vegyük vissza városainkat és falvainkat a Fidesztől! 🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Thursday, September 19, 2019

Niedermüller Péter szerint az eddigi kampány egyik legdurvább és legmegdöbbentőbb eseményével állnak szemben:

nem egyszerű plakátrongálásról, hanem antiszemita gyűlöletcselekményről van szó.

A politikus szerint miközben a kormány zéró toleranciáról beszél az ilyen ügyekben, „jól tudjuk, legutóbb például Vácott volt erre példa, hogy két világháború közötti antiszemita politikusoknak állítanak szobrokat”. Nem lehet úgy tenni, mintha a plakátrongálás egyedi eset lenne, mert az „szigorúan összefügg azzal a politikával, amit ez a kormány itt folytat” – közölte a polgármesterjelölt.

Hangsúlyozta, az ellenzéki politikusok soha, sehol és semmilyen formában nem fogadják el a gyűlöletbeszédet. Hozzátette, minden ilyen megnyilvánulás ellen fel fognak lépni.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz