Veszélyjelzés 11 megyére, zivatarokat hozhat a keddi hidegfront

Kedden egy hidegfront éri el hazánkat, mely hatására megnövekszik a felhőzet, helyenként kisebb esőre, záporra, valamint egy-egy zivatarra is számítani kell – írja az Időkép.

Az időjárásportál előrejelzése szerint a hét második napján az északnyugatira forduló szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik, 19-28 fok közötti csúcshőmérséklet várható, délen lesz melegebb.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható zivatarok miatt tizenegy megyére adott ki veszélyjelzést. Figyelmeztetésük szerint

elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

Figyelmeztetés a várható zivatarok miatt.

Figyelmeztetés a várható zivatarok miatt.Forrás: met.hu

Szerdán naposabb idő várható, ugyanakkor kezdetben délnyugaton még a felhők lehetnek többségben. Az északnyugati szelet élénk, erős lökések kísérhetik, 16-21 fok várható.

A prognózis szerint csütörtökön és pénteken is a naposabb délelőttöt gomolyfelhős délután követhet, de számottevő mennyiségű csapadék egyik napon sem valószínű. Mindkét nap többfelé élénk lehet az északnyugati szél. Hidegek lesznek a reggelek, a szélvédett völgyekben talajmenti fagy sem kizárt, délutánonként 15-20 fokig melegedhet a levegő.

Ezek is érdekelhetnek