Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Orbán: „Amit nem akarsz, hogy veled cselekedjenek, azt te se tedd másokkal!”

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Osztie Zoltán plébános, a KÉSZ korábbi elnöke köszöntik egymást a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) XII. kongresszusán a Parlamentben 2019. szeptember 14-én.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Osztie Zoltán plébános, a KÉSZ korábbi elnöke köszöntik egymást a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) XII. kongresszusán a Parlamentben 2019. szeptember 14-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A magyarok küldetése, hogy megmutassák a világnak, milyen a keresztény szabadság eszményére épített élet – magyarázta Orbán Viktor szombaton az Országházban, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének XII. kongresszusán.

A kormányfő úgy tudja, a keresztény szabadságot fenyegető, Európa keresztény kultúráját feladni akaró liberálisok támadásait Közép-Európában eddig sikeresen elhárították, és a keresztény szabadságot kívülről fenyegető veszedelmet, a migrációt is sikerült megfékezni.

„Ne féljünk kimondani, hiszen már mindenki látja: Magyarország a hegyen épült város, és köztudott, hogy azt nem lehet elrejteni. Nőjünk fel ehhez a küldetéshez, teremtsük meg magunknak és mutassuk meg a világnak, milyen is az igazi, mély és magasabb rendű élet, amelyet a keresztény szabadság eszményére építettünk”

– mondta, megjegyezve: hátha „az összezavarodott, tájékozódását vesztett és végzetes bajoktól gyötört” Európának is mentőöv lesz ez.

Orbán magyarázott a liberális és a keresztény szabadság közti különbségekről, amely szerinte abban van, hogy míg az előbbi szerint mindent szabad, ami a másik szabadságát nem sérti, addig az utóbbi tanítása szerint

amit nem akarsz, hogy veled cselekedjenek, azt te se tedd másokkal.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt