“El kell vinnem ezt a nyomorékot?” – kérdezte a buszsofőr a kerekesszékes utasról

Csomor Henriett egy 2014-ben készült fotón.
Csomor Henriett egy 2014-ben készült fotón. Fotó: Facebook/Csomor Henriett

„Elég volt, és tele a hócipőm, két hónapi küzdelem óta elérkeztem arra a pontra, hogy már félek buszra szállni Komlón”

kezdi a Facebookon egy komlói kerekesszékes nő, Csomor Henriett, hosszasan ecsetelve, hogy milyen körülményes neki Komlóról Pécsre ingáznia.

Sorai szerint hiába veszi meg a havi bérletet, sokszor nincs akadálymentesített busz, így nem tud felszállni a járatra. Henriett megkereste problémájával a busztársaságot, ahol azt ígérték, utazhat, a sofőr segít majd a fel- és leszállásnál.

A napokban viszont olyan történt, ami miatt úgy döntött, nem utazik többet:

„Mágocs, Komló, Pécs, Harkány akadálymentes buszra akartam felszállni édesanyámmal. Mikor beszállította a sofőr az utasokat, hátrajött, meglátva engem elkezdett szentségelni, s azt mondta, hát le nem nyitom a rámpát. Majd befutott a forgalmiba, hogy megkérdezze, el kell-e vinnem ezt nyomorékot?”

Henriett azt írja, ezután a sofőr „dirrel-dúrral lenyitotta a rámpát, amely lógott a levegőben, természetesen el se döntötte a buszt”, így nem tudott felszállni „Köszönöm uram, nem utazom!” – közölte vele, s otthagyta.

Henriett anyja a forgalmi irodában elmondta, mi történt, mire egy akadálymentes buszt vezető sofőr segítőkészen felvette őket, és elindultak Pécsre, igaz, fél óra késéssel. Visszafelé azonban már nem akadálymentes busz indult akkor, amikor Henriett hazajött volna. Az állomáson azt mondták neki, bő egy órát kell várnia egy olyan járatra, ami akadálymentes.

„Téboly ez az egész, amely körülöttem folyik, s nem tudom ezt elfogadni, mert én is ember vagyok, nekem is van jogom az élethez. Ha már egyszer megszülettem, élnem is kell valahogy a halálomig”

– írta a felháborodott kerekesszékes nő.

A 7300.hu kereste az ügyben a Dél-dunántúli Közlekedési Központot, egyelőre azonban nem kaptak választ.

Kapcsolódó hírek