Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Megvertek és kiraboltak egy csapat gyereket a Boráros téri skateparknál

A Boráros téri skatepark.
A Boráros téri skatepark. Fotó: Wikipedia/Elekes Andor

Gyanútlanul játszó gyerekekre rontott rá egy agresszív csapat vasárnap a budapesti Boráros térnél található skateparkban, megverték és kirabolták őket – írja a 24.hu. A lapnak az egyik gyermek apja számolt be a történtekről a rendőrségi jegyzőkönyv alapján.

„Apa, nyugi, jól vagyok, de bevittek a rendőrségre kihallgatni. Megtámadtak minket, elvitték a táskámat mindenemmel. A rendőrök tök rendesek, még csokit is adtak. Légyszi, gyertek be hozzám”

– ezzel hívta fel apját a támadás után, Zsiga. A fiú elmondta, először csak néhány srác volt a pályánál, le is pacsizott velük. Majd elmentek, visszajöttek a társaikkal, mocskolódni kezdtek, és nekiestek az ottlévőknek.

„Le voltam fagyva, le voltam sokkolva, nem tudtam, mit kell csinálni, mi lesz, egyáltalán túlélik-e, olyan erővel rúgták őket. Mikor a támadók látták, hogy már többen mennek feléjük, felkapták a táskákat és elrohantak, egyenesen bele a rendőrökbe, akiknek addigra szólt valaki”

– mesélte a srác.

Kiderült, a legidősebb támadó nem volt még 13 éves, egy kilencéves a csapatból késsel is fenyegetőzött.

A sértetteket a Haller utcai rendőrségre vitték be. Az egyenruhások vízzel, édességgel, ennivalóval kínálták őket, és a gyorsabb ügyintézés érdekében otthon lévő egyenruhásokat is behívtak, de így is éjjel lett, mire kijöhettek az időközben megérkezett szülőkkel egyetemben – írja a 24.hu cikke, mely szerint Zsiga és a többiek azóta jól vannak, ugyanakkor megviselték őket a történtek.