A Momentum elnöke kiállt Karácsony Gergely mellett

A Momentum elnöke kiállt Karácsony Gergely mellett
Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Közös sajtótájékoztatót tartott vasárnap Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt és Fekete-Győr András, a Momentum elnöke Budapesten.

Karácsony Gergely ezen arról beszélt: az önkormányzati választási kampányában aláírásokat gyűjtenek a stadionépítési láz megállítására. Úgy véli,

Tarlós István régóta nem a budapestiekkel akar jóban lenni, hanem a kormánnyal, és Orbán Viktor bábjává vált.

Minden ügyben a kormány akaratát képviseli és nem a budapestieket – tette hozzá Karácsony Gergely.

Karácsony emlékeztetett: a főpolgármesternek vétójoga van minden kormányzati beruházással szemben, de Tarlós István nem élt ezzel:

nem tett semmit annak érdekében, hogy azt a sok száz milliárd forintot értelmes, a budapestiek életét érdemben javító beruházásokra költsék.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke felidézte: két és fél évvel ezelőtt a Momentumnak a budapesti olimpia rendezése ellen indított népszavazási kezdeményezését negyedmillióan támogatták. Mint mondta, akkor „megfutamodott” Orbán Viktor és Tarlós István,

de most meg akarják építeni azokat a létesítményeket, amelyeket eredetileg az olimpia miatt szerettek volna.

Hozzátette: a főpolgármesternek lehetősége van megvétózni a stadionok építését, ezért támogatják Karácsony Gergely megválasztását. A politikus kérdésre válaszolva elmondta, alkalmas jelöltnek tartják Karácsony Gergelyt.

Ezek is érdekelhetnek