Fideszesek is megszavazták, hogy Siófok pert indítson a propagandamédia ellen

A siófoki képviselőtestület fideszes képviselői is megszavazták, hogy az önkormányzat perelje be a Ripostot és a PestiSrácokat, miután a propagandalapok azzal támadták be a független polgármester vezette Siófokot, hogy azt „zsebtolvajok és prostik szállták meg, a fertő városa lett”, a családokat pedig elüldözik az erőszakos árusok.

A várost öt éve vezető Lengyel Róbert, aki korábban a város rendőrkapitánya is volt, az RTL Híradónak azt mondta,

az állítások zöme szemen szedett hazugság, politikai támadásról van szó,

ezért a legutóbbi közgyűlésen kezdeményezte, hogy az önkormányzat perelje be a propagandalapokat.

„A város érdekeit képviselve nem lehet elmenni egy ilyen gyalázat mellett. Ezért kértem a testületet, melynek többsége markánsan fideszes, hogy most az egyszer álljanak mellém ebben a kérdésben” – magyarázta a polgármester.

Facebook-oldalán Lengyel azt is írta, mivel öt éve a kormánypárti többségű testület számos jogkörétől megfosztotta, még egy ügyvédi megbízást sem írhat alá a grémium hozzájárulása nélkül.

„Most visszanyalt a fagyi, döntést kellett ’kicsikarnom’, a testületnek két lehetőséget hagyva: 1. Nem szavazzák meg és ezzel magukra vonják a helyi népharagot a választás előtt bő egy hónappal. 2. A közelgő választásokra is tekintettel megszavazzák és még mindig ez a kisebbik rossz a szempontjukból. Utóbbit választották, amit ezúton is köszönök mindnyájuknak”

– fogalmazott a polgármester.

Az RTL Híradója próbálta megszólaltatni az ügy kapcsán a siófoki Fidesz egyik helyi képviselőjelöltjét, a libanoni származású dr. Ahmed Safart, de éppen nagyon sietett a fogadóórájára, így nem kívánt nyilatkozni.

Kapcsolódó hírek