Így tör be hétfőn a lehűlés óráról órára

Az Időkép szerint hétfőn, a nap második felében az északnyugati tájakra befut az évszakváltó hidegfront, északnyugatira fordul a szél, ami a délutáni, esti órákra a Dunántúlon meg is erősödik.

Az előrejelzés szerint aztán az éjszaka folyamán egyre nagyobb területen támad fel a szél, nyugaton viharos széllökések is lehetnek. Kezdetben északon, északnyugaton, délután a Dunántúlon is kialakulhatnak záporok, zivatarok. A zivatarcellákat jégeső, felhőszakadás is kísérheti.

Az animált hőtérképen jól látszik, hogyan hűl le az ország:

Hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint is sokfelé lehetnek zivatarok és felhőszakadás is, az alábbi megyékre adtak ki figyelmeztetést:

Forrás: met.hu

Forrás: met.hu

Helyzetjelentés: Északnyugatra megérkezett az ősz Ha a falevelek még nem is kezdtek el hullani, de a hőmérséklet…

Posted by Országos Meteorológiai Szolgálat on Monday, September 2, 2019

Kedden szintén a Dunántúlon és északon lesz frissebb az idő, de egyre több helyre megérkezik a lehűlés, a hőmérséklet már csak keleten, délkeleten haladhatja meg a 25 fokot. Az északi szél erős, többfelé viharos lehet, sok felhőre számíthatunk, főként a Dunántúlon és északon fordulhat elő eső, zápor, igaz nem túl nagy mennyiségben.

A szerda 9-18 fokkal indul, a front kelet felé elhagyja térségünket, egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, napközben 22-29 fok várható, egy-egy zápor, zivatar a Dunától keletre pattanhat ki.

Kapcsolódó hírek