Felesége szeretője miatt ölt a nyíregyházi lövöldöző

Apát és fiát is hátba lőtte.

A kettős emberöléssel gyanúsított férfit kísérik a letartóztatásáról döntő tárgyalásra a Nyíregyházi Törvényszék folyosóján Nyíregyházán 2019. augusztus 28-án.
A kettős emberöléssel gyanúsított férfit kísérik a letartóztatásáról döntő tárgyalásra a Nyíregyházi Törvényszék folyosóján Nyíregyházán 2019. augusztus 28-án. Fotó: MTI/Balázs Attila

Letartóztatta a hétfői nyíregyházi kettős emberölés gyanúsítottját a Nyíregyházi Járásbíróság – közölte a Nyíregyházi Törvényszék szerdán.

A 42 éves H. M. letartóztatása legfeljebb szeptember 28-ig szól.

A törvényszék közleménye azt írja, a férfi idén júliusban tudta meg, hogy a felesége érzelmi kapcsolatba került egy másik férfival. A nő hétfő délben szóváltásba keveredett szeretőjével annak orosi háza előtt, de a történteket még aznap elmondta a férjének és sérelmezte, hogy a szeretője lekezelően beszélt vele.

A gyanúsított féltékenységből és a lekezelő magatartás miatt még aznap délután elment a sértett házához, ott az autójából engedéllyel tartott golyós vadászpuskájából célzott lövést adott le az udvaron tartózkodó másik férfira, aki ekkor még be tudott menekülni a házba.

H. M. ezután kiszállt az autóból és a ház ajtaján keresztül hátba lőtte a férfit, aki a helyszínen meghalt.

A lövések hallatára a szemben lévő házból kiment az utcára az áldozat apja, akire a gyanúsított szintén rálőtt, de ez a lövés nem találta el az idős férfit. Ezután az apa az utcán felelősségre vonta a gyanúsítottat, szóváltás alakult ki közöttük,

majd amikor hátat fordított, a tettes egy újabb célzott lövéssel őt is hátba lőtte. Az idős férfi a helyszínen meghalt.

A bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény jellege, kiemelkedő tárgyi súlya miatt indokolt a büntetlen előéletű gyanúsított letartóztatása, mert szabadlábon hagyása esetén fennáll annak veszélye, hogy a hatóság elől elszökne, elrejtőzne és a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna.

Kapcsolódó hírek