Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Hatalmas hibát véthetett a rendőrségi ügyeletes, egy család halt meg Budán

Bűnügyi technikusok helyszínelnek 2019. augusztus 23-án egy társasháznál a II. kerületi Zöldlomb utcában, ahol három holttestet találtak.
Bűnügyi technikusok helyszínelnek 2019. augusztus 23-án egy társasháznál a II. kerületi Zöldlomb utcában, ahol három holttestet találtak. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Mint arról tegnap beszámoltunk, élettársát és közös 4 éves gyermeküket ölte meg egy férfi a II. kerületi Zöldlomb utcában, egy társasház második emeleti lakásban. A gyilkos magával is végzett.

A rendőröket az ingatlan tulajdonosa hívta ki péntek délben, miután nem érte el telefonon a bérlőket, az egyenruhások találták meg a három holttestet.

A rendőrség szombaton közölte, a fővárosi rendőrkapitány vizsgálatot rendelt el, mert egy bejelentésre nem megfelelően reagált a Tevékenység-irányítási Központ munkatársa.

A BRFK közleménye szerint a tulajdonos bejelentése előtt egy nappal, csütörtökön az egyik szomszéd telefonon jelezte, hogy egy nappal korábban, a hajnali órákban furcsa hangokat hallott a szomszédos lakásból. A bejelentő azt is elmondta, hogy egész nap nem látta a mellette lévő lakásban bérlőként élő családot. A nyomozás adatai szerint a bejelentést megelőzően 24 órával a család tagjai már nem éltek.

A Tevékenység-irányítási Központ ügyeletese, megvizsgálva az előzményeket, úgy döntött, hogy nem igényel további intézkedést a bejelentés, ezért nem küldött járőröket a helyszínre. Budapest rendőrfőkapitánya elfogadhatatlannak tartja az intézkedés elmulasztását, ezért vizsgálatot rendelt el

– áll a közleményben, hozzátéve: a vizsgálat megállapította az ügyeletes mulasztását, ezért fegyelmi eljárás indult ellene.