Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Videóra vette két lány, ahogy egy férfi zaklatja őket a Múzeumkertben

Videóra vette két lány, ahogy egy férfi zaklatja őket a Múzeumkertben
Fotók: Facebook/Nem tehetsz róla, tehetsz ellene

Hetek óta járja Budapestet, és elsősorban nőket zaklat egy fiatal férfi a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-posztja szerint.

Mint írják, a Múzeumkertben, a HÉV-en is prédált, egy hete pedig fényes nappal, a II. kerületben, sikertelen kéregetés után „megtaposott” egy lányt. A múzeumkerti incidens még júliusban történt, arról videó is készült:

2019.07.21. Budapest, Múzeumkert // Museum Garden

Így (is) néz ki egy zaklatás. Budapest, Múzeumkert, vasárnap délután 6 körül. #nottargets//That is (also) how a harassment looks like. Budapest, Museum Garden, on Sunday at around 6 p.m.

Posted by Not targets on Sunday, July 21, 2019

A poszt szerint az a lány, akit megtaposott a férfi, feljelentést tett, de jelenleg sértett sorstársait keresi, mert a rendőrségen azt az információt kapta, hogy ha két hónapon belül nem kerítik kézre a fickót, felfüggesztik az ügyet.

„A rendőrség csak a megadott helyszíneken fog járőrözni, ezért lenne hasznos, ha minél több sértett jelezné, hol futott bele a képen látható emberbe. Aki pedig felismeri valahol, jelentse be a 112-re, az lenne a legnagyobb segítség. A férfi gyaníthatóan zavarodott, nem beszámítható, kerüljétek az interakciót”

– áll a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene oldal felhívásában.