Püspök lehet Balog Zoltán volt Emmi-miniszterből

Balog Zoltán, az emberi erőforrások akkori minisztere beszédet mond a Családok budapesti világtalálkozójának első napján megrendezett demográfiai fórumon a Budapest Kongresszusi Központban 2017. május 25-én.
Balog Zoltán, az emberi erőforrások akkori minisztere beszédet mond a Családok budapesti világtalálkozójának első napján megrendezett demográfiai fórumon a Budapest Kongresszusi Központban 2017. május 25-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Református püspök lehet Balog Zoltán egykori Emmi-miniszterből, kinevezését a hvg.hu szerint már tényként kezelik református egyházi körökben.

A helyzet furcsasága, hogy Balog Zoltán nem annyira a szeretet jegyében nyilatkozott politikusként több esetben. A jézusi szeretetparancsolatról például korábban azt mondta,

mindenkit csak elvben lehet szeretni,

emellett a kormány idegenellenes riogatásai kapcsán arról is beszélt, a sarkításra, üzenetek egyszerűsítésére szükség van a politikai kommunikációban.

A hvg.hu felidézte, Balog asszisztált a kisegyházak egyházi státuszának megvonásához és az oktatás centralizálásához is, és nevét adta a kulturális állami intézményrendszer kormányközeli kézbe helyezéséhez is.

Kapcsolódó hírek