Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Megnyugtató hírek érkeztek a szétválasztott sziámi ikrekről

Pataki Gergely plasztikai sebész, Hudák István érsebész, Csókay András idegsebész és Csapody Marcell aneszeziológus orvos (b-j) a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsapata által a közelmúltban szétválasztott bangladesi sziámi ikrek műtétsorozatáról tartott sajtótájékoztatón a fővárosi János Kórházban 2019. augusztus 18-án.
Pataki Gergely plasztikai sebész, Hudák István érsebész, Csókay András idegsebész és Csapody Marcell aneszeziológus orvos (b-j) a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsapata által a közelmúltban szétválasztott bangladesi sziámi ikrek műtétsorozatáról tartott sajtótájékoztatón a fővárosi János Kórházban 2019. augusztus 18-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Dakkában szétválasztott bangladesi sziámi ikrek mindkét tagja stabil állapotban van – közölte a Cselekvés Alapítvány szerda este.

Azt írták: az augusztus elsején elkezdett maratoni, 33 órás végső szétválasztó műtét után 19 nappal az eddig altatásban lévő Rukaya is önállóan kinyitotta a szemét. Ikertestvérét, Rabeyát – aki két hete tért magához, és azóta egész mondatokban beszél és szájon át eszik – édesanyjuk már ölbe is veheti.

A speciális vírusos láz után – amelyen mindkét gyermek átesett, és Rukaya állapotát néhány nappal ezelőtt kritikussá tette – már mindkettejük állapota stabil.

Rabeya és Rukaya állapotából előreláthatólag három-hat hét múlva lehet hosszú távú következtetéseket levonni.

A fejüknél összenőtt sziámi ikreket a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvosai választották szét a bangladesi Dakkában. Vasárnap a magyar orvoscsoport részéről Pataki Gergely fő koordinátor egy sajtótájékoztatón arról beszélt: a műtétsorozat nem ért véget, a másodlagos koponyarekonstrukciós műtétek és egyéb rehabilitációk még évekig eltarthatnak.

Pataki a műtét nagyon fontos mozzanatának nevezte, hogy

a beavatkozás alatt háromszor is közösen imádkoztak a magyar csapat tagjai, valamint a muszlim, illetve a hindu orvosok.

Ez a KDNP-s férfi szeretne mondani valamit Önnek a termékenységtudatosságról

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Tömeges ételmérgezés volt egy magyar kórházban

Rossz hír érkezett Karsai Dánielről, kórházban ápolják

Forgalmas utcán esett össze egy férfi Gárdonyban, autósok mentették meg az életét

Benyújtották a törvényjavaslatot, betiltják a 18 év alattiaknak az energiaitalok eladását