Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Orbán Viktor: „a magyar demokráciát elmarasztaló véleményeket nem nagyon vesszük figyelembe”

Angela Merkel német kancellár és Orbán Viktor miniszterelnök sajtónyilatkozatot tesz a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából tartott ökumenikus istentisztelet után a soproni városházán 2019. augusztus 19-én.
Angela Merkel német kancellár és Orbán Viktor miniszterelnök sajtónyilatkozatot tesz a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából tartott ökumenikus istentisztelet után a soproni városházán 2019. augusztus 19-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„A magyar demokráciát elmarasztaló véleményeket politikailag elfogultnak tekintjük, gyakran tényekkel sem támasztják alá ezt a bírálatot a megfogalmazói, ezért nem is nagyon vesszük figyelembe”

– válaszolta a 24.hu tudósítása szerint Orbán Viktor a Páneurópai Piknik 30. évfordulója kapcsán tartott sajtótájékoztatón a német RTL felvetésére, mely szerint sokan bírálják Magyarországot a demokrácia gyengítése, a tudományos világ elleni intézkedések miatt.

„Mi másképpen rendezzük az életünket, mint a németek, franciák, szerbek, oroszok, jó okunk van arra, hogy folytassuk mindazt, amit elkezdtünk” – fűzte hozzá a magyar miniszterelnök.

A ZDF arról kérdezte Orbánt, hogy mit üzen azoknak a kelet-németeknek, akiket 30 éve Magyarország átengedett a határon, most meg kerítést épít az ország a menekültek ellen. Erre a magyar miniszterelnök azt mondta,

anno azért bontották le a kerítést a kelet-németek előtt, hogy szabadon és biztonságban élhessenek, a kerítés azért épül, hogy megmaradjon ez a biztonság.

Orbán úgy tudja, a németek várkapitányi teendőit látja el Magyarország, saját költségen, ezért szerinte az lenne a jó, ha a határvédelem felét az EU állná.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz