Bulvár

Hajdú Péter kiröhögte Magyar Pétert, majd gyorsan letiltotta a kommentelési lehetőséget

Belföld

Rendesen betojhattak: Orbán Viktor is beszédet mond a Békemeneten

Baleset

Halálos hajóbaleset Verőcénél: két holttestet megtaláltak, öt embert még keresnek

Orbán Viktor: „a magyar demokráciát elmarasztaló véleményeket nem nagyon vesszük figyelembe”

Angela Merkel német kancellár és Orbán Viktor miniszterelnök sajtónyilatkozatot tesz a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából tartott ökumenikus istentisztelet után a soproni városházán 2019. augusztus 19-én.
Angela Merkel német kancellár és Orbán Viktor miniszterelnök sajtónyilatkozatot tesz a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából tartott ökumenikus istentisztelet után a soproni városházán 2019. augusztus 19-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„A magyar demokráciát elmarasztaló véleményeket politikailag elfogultnak tekintjük, gyakran tényekkel sem támasztják alá ezt a bírálatot a megfogalmazói, ezért nem is nagyon vesszük figyelembe”

– válaszolta a 24.hu tudósítása szerint Orbán Viktor a Páneurópai Piknik 30. évfordulója kapcsán tartott sajtótájékoztatón a német RTL felvetésére, mely szerint sokan bírálják Magyarországot a demokrácia gyengítése, a tudományos világ elleni intézkedések miatt.

„Mi másképpen rendezzük az életünket, mint a németek, franciák, szerbek, oroszok, jó okunk van arra, hogy folytassuk mindazt, amit elkezdtünk” – fűzte hozzá a magyar miniszterelnök.

A ZDF arról kérdezte Orbánt, hogy mit üzen azoknak a kelet-németeknek, akiket 30 éve Magyarország átengedett a határon, most meg kerítést épít az ország a menekültek ellen. Erre a magyar miniszterelnök azt mondta,

anno azért bontották le a kerítést a kelet-németek előtt, hogy szabadon és biztonságban élhessenek, a kerítés azért épül, hogy megmaradjon ez a biztonság.

Orbán úgy tudja, a németek várkapitányi teendőit látja el Magyarország, saját költségen, ezért szerinte az lenne a jó, ha a határvédelem felét az EU állná.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!